SON DAKİKA
GÜNCEL Çarşamba 16 Ekim 2024 15:17

SAAT & SAAT GÜMÜŞ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Türkiye'nin Saatçisi Saat&Saat, The Hammers Awards 2024'te "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Alanında En İyi Ekip" kategorisinde "Gümüş Ödül" almaya hak kazandı.

Saat & Saat Gümüş ödüle layık görüldü

Dünyaca ünlü markaların Türkiye’deki tek yetkili distribütörü Saat&Saat, sektöre kadın elinin değdiği yeni bir alan kazandıran “Kadın Saat Ustası İncelikli İş” projesi ile The Hammers Awards’ta “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Alanında En İyi Ekip” kategorisinde Gümüş Ödül aldı. Diğer yarışmalardan farklı olarak ödülün ekibe verildiği “The Hammers Awards”, 15 Ekim 2024 tarihinde ‘Meetup Istanbul’ etkinliği kapsamında düzenlendi. 

Teknik Servis, Pazarlama ve İnsan Kaynakları olmak üzere 3 departmanın iş birliğinde hayata geçirilen projenin ödülünü almak üzere The Hammers Awards ödül törenine; Teknik Servis Müdürü Mehmet Düzgün, Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Berfin Kaplan Albayrak, İnsan Kaynakları Müdürü Hamza Uzun katıldı. 

Saat&Saat’in 2023 yılında başlattığı “Kadın Saat Ustası İncelikli İş” projesi, saat tamirciliği mesleğinde kadınların varlığını artırmayı ve bu köklü zanaatı kadın ustalarla sürdürmeyi amaçlıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) destekli profesyonel eğitim programı ile hayata geçirilen proje, kadınların yeteneklerini geliştirerek, saat tamirciliği sektöründe daha aktif rol almalarına olanak sağlıyor. Saat tamirciliği zanaatının yaşatılmasının ve iş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiği proje kapsamında; kariyer portalları, İŞKUR ve İstanbul Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığıyla gelen başvuruları değerlendiren Saat&Saat, adayların yetkinlik kazanma süreçlerini başarıyla tamamlamaları sonucunda hem şirket bünyesinde hem de saat tamirciliği sektöründe kadın saat ustalarının istihdamını sağlıyor. Saat tamirciliğinin detaylı bakış açısı ve titizlik gerektiren doğasının kadınlarla mükemmel bir uyum içerisinde olduğuna inanan Saat&Saat, bu proje kapsamında 8 kadın saat ustasının istihdamı sağladı. Gelecek yıllarda bu sayıyı artırmayı hedefleyen Saat&Saat, bu proje ile yok olma riski taşıyan saat tamirciliği zanaatının gelecek nesillere aktarılmasına da katkı sunuyor. 

ABONE OL