Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Lojistik Perşembe 27 Haziran 2024 08:40

S. ARABİSTAN LİMANLARINDA YENİ LOJİSTİK ALANLAR ATAĞI

Suudi Arabistan Liman Kurumu (Mawani), Suudi Arabistan'ın küresel bir lojistik merkezi olma hedefi doğrultusunda üç kıta arasındaki köprü konumunu güçlendirmek için faaliyetlerini artırarak sürdürüyor.

S. Arabistan limanlarında yeni lojistik alanlar atağı
Mawani son olarak Ulusal Ulaştırma ve Lojistik Hizmetleri Stratejisi kapsamında Suudi Arabistan limanlarına özel sektör yatırımlarını arttırdı. Yeni lojistik alanların kurulmasına yönelik sözleşmeler ve anlaşmalar yapan Mawani’nin Sözcüsü Mühendis Halid el-Gays’a göre yeni yatırımlar Suudi Arabistan limanlarına lojistik destek sağlayacak ve bu da daha fazla iş fırsatı yaratılmasına katkıda bulunacak.

Gays, Mawani’nin Suudi Arabistan’ın uluslararası göstergeler ve endekslerdeki konumunu güçlendirmek amacıyla yeni nakliye hizmetleri ve uluslararası ortaklıklar geliştirdiğini belirtti. Mawani ayrıca akıllı teknolojilerin uygulandığı Küresel Tedarik Zincirleri Ulusal Girişimi doğrultusunda tedarik zincirlerinin sürdürülebilirliğini artırıldığını, bu sayede konteyner ve kargo taşımacılığının geliştiğini belirtti. Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gays’a göre, Suudi limanlarının rekabet avantajlarını pekiştiren ve onları büyük deniz taşımacılığı ve lojistik hizmet şirketlerinin işleri için önemli merkezler haline getiren lojistik destek mekanizmaları mevcut. Küresel tedarik zincirlerinin hareketini geliştirmek için kurumun 2023 yılı boyunca 31 yeni nakliye hizmeti eklediğini ifade eden Gays bu sayının 350 bölgesel ve uluslararası limana bağlayan, ticaret ve ihracatın hareketini kolaylaştırmak ve ülkenin Doğu ve Batı limanlarıyla bağlantısını kurmak için çalışan yaklaşık 145 hizmete ulaştığını bildirdi.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR