Dolar $
33.69
%0.14 0.05
Euro €
37.15
%0.43 0.16
Sterlin £
43.7
%0.66 0.29
Çeyrek Altın
4450.19
%2.23 95.69
SON DAKİKA
DÜNYA Pazar 18 Ağustos 2024 14:22

RYAN REYNOLDS'IN TEPKİSİ GÜNDEM OLDU

Marvel'ın ağzı bozuk paralı askeri, Joaquin Phoenix'in kasvetli palyaçosuna karşı zafer kazandı

Ryan Reynolds'ın tepkisi gündem oldu

Deadpool & Wolverine, gişede yukarı tırmanarak etkileyici bir unvanı Joker'den geri aldı.

Ryan Reynolds ve Hugh Jackman'ın rol aldığı Marvel çizgi romanının devam filmi, 23 günde dünya çapında 1,086 milyar dolar hasılat elde etti ve 2019 yapımı Joker'i geride bırakarak gelmiş geçmiş en yüksek hasılat yapan R-dereceli (17 yaşın altındakilerin, filmi yanlarında bir yetişkinle izleyebileceğini belirten uyarı çn.) film oldu. Bu rakama, ABD'de 516,8 milyon dolar yerel hasılat ve 568,8 milyon dolar uluslararası hasılat da dahil.

Deadpool & Wolverine'le karşılaştırıldığında, Joaquin Phoenix'den Batman'in kötü adamına karanlık bir yorum olan Todd Philips'in yönetmenliğindeki film 1,078 milyar dolara ulaşmıştı.

2016'da ve 2018 yapımı devam filminde Deadpool'u canlandıran Reynolds, bu habere tepkisini sosyal medyada paylaştı.

Cuma günü (16 Ağustos) 47 yaşındaki Reynolds, Marvel Studios'dan bir gönderiyi kendi Instagram hikayesinde paylaştı. Gönderi, şirketin başkanı Kevin Feige'in bir mesajıydı.

Feige "Seyircilerin bu filmi, bizim onu çekmeyi sevdiğimiz kadar sevdiğini görmek harika. Tüm o konuşmalara değdi!" yazarak hayranlara teşekkür etti.

Deadpool daha önce 2019'da, ilk filmiyle tarihteki en yüksek gişe hasılatlı R dereceli film olduğunda bu kilometre taşına ulaşmıştı.  

Reynolds'ın ağzı bozuk mutantı bu unvanı, bir diğer R dereceli film Joker'in 2019'da 1,079 milyar dolar hasılat elde etmesiyle kaybetmişti.

1 milyar doları aşan yalnızca iki R dereceli film var, Deadpool & Wolverine ve Joker.

Haber, ilk olarak Disney'in bir basın açıklamasında duyurulmuştu ve açıklamada Deadpool & Wolverine'in küresel gişede 1 milyar doları aşan 31. Disney filmi ve Marvel Sinematik Evreni'nde bunu başaran 11. film olması gibi farklı istatistiklere de yer verilmişti.

Listede üçüncü sırada, Christopher Nolan'ın 974,5 milyon dolara ulaşan 2023 yapımı filmi, Oscar ödüllü Oppenheimer bulunuyor.

2024'te gösterime giren tüm filmler arasında Deadpool & Wolverine halihazırda ikinci en yüksek hasılat yapan film, önünde yalnızca Pixar'ın aile animasyonu Ters Yüz 2 (Inside Out 2) yer alıyor.

Yakın zamanda Phoenix, bir gey romansından aniden ayrılmasıyla gündeme gelmiş, bunun Hollywood'da "büyük bir öfkeye" yol açtığı ve yasal yaptırımla sonuçlanabileceği bildirilmişti.  

Joker'in yıldızı, Todd Haynes'e sunduğu ismi belli olmayan dedektif aşk hikayesinde başrolü canlandıracaktı. Fakat bir kaynak Variety'ye, Phoenix'in son anda "korkarak" prodüksiyon başlamadan 5 gün önce filmi bırakma kararı aldığını söylemişti.

Öte yandan Reynolds, eşi Blake Lively'nin yeni filmi Bizimle Başladı Bizimle Bitti'nin (It Ends With Us) gösterime girmesinin ardından yaşanan tartışmalara dahil oldu.

Lively, aile içi şiddet hakkındaki filmin basın turnesinde "duyarsız" davranmakla eleştiriliyordu. Konu hakkında daha fazlasını buradan okuyabilirsiniz.