Dolar $
32.69
%-0.06 -0.02
Euro €
35.19
%0.4 0.14
Sterlin £
41.45
%-0.16 -0.07
Çeyrek Altın
3982.57
%-0.72 -28.43
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazartesi 24 Haziran 2024 09:00

RUSYA'DAKİ TERÖR SALDIRISINDA ÖLENLERİN SAYISI 17'YE YÜKSELDİ

Rusya'ya bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nde iki kilise ve bir sinagoga düzenlenen saldırıda en az 15 polis memuru, bir rahip ve bir kilise bekçisi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Rus medyasının bildirdiğine göre, saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen çok sayıda kişi vurularak öldürüldü.

Rusya'daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi

Bölge valisi Sergei Melikov Telegram'da "Dağıstan polisi insan olmayanların yoluna çıkan ilk kişilerdi ve bu onların hayatına mal oldu" diye yazdı.

Rus medyasının bildirdiğine göre, Dağıstan'da iki Ortodoks kilisesi ve bir sinagoga bilinmeyen sayıda silahlı adam tarafından ateş açıldığında yerel saatle akşam 6 civarındaydı. Derbent kentinde bulunan sinagog saldırıda alev aldı.

Bölge valisine göre 15'ten fazla olmak üzere çok sayıda polis memurunun saldırılarda hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Derbent'te 66 yaşında bir rahibin de öldürüldüğü bildirildi.

Aynı saatlerde cumhuriyetin başkenti Machachikala'da da bir polis karakoluna ateş açıldığı bildirildi. Rus devlet haber ajansı RIA'ya göre bir kilise muhafızı da öldürüldü.

Altı kadar failin öldürüldüğü söyleniyor, ancak tam olarak kaç kişinin öldürüldüğüne ilişkin bilgiler farklılık gösteriyor. Derbent'te en az iki, Mahaçkale'de ise üç kişinin "ortadan kaldırıldığı" söyleniyor.

Olayların birbiriyle bağlantılı olup olmadığı ve nasıl bağlantılı olduğu net değil. Olaylar bir terör saldırısı olarak soruşturuluyor.

Derbent ve Mahaçkale Hazar Denizi kıyısında yer almakta olup aralarında yaklaşık 120 kilometre mesafe bulunuyor. Terör saldırısının ardından Dağıstan'da üç günlük yas ilan edildi.
 

ABONE OL