Dolar $
33.05
%0.31 0.1
Euro €
35.78
%-0.08 -0.02
Sterlin £
42.52
%0.22 0.09
Çeyrek Altın
4129.28
%-0.38 -15.41
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazartesi 29 Temmuz 2024 16:02

RUSYA'DA 60 TONLUK KÖPRÜ ÇALINIP HURDA OLARAK SATILDI

"Sovyet döneminden kalma devasa yapı"daki köprünün, Ryazan Bölgesi'nden çalınıp ve önemli bir indirimle hurda metal olarak satıldığı bildirildi.

Rusya'da 60 tonluk köprü çalınıp hurda olarak satıldı


Rus kolluk kuvvetleri, ülkenin batısında hurda metal olarak 15.000 doların biraz üzerinde bir fiyata satıldığı anlaşılan devasa bir metal demiryolu köprüsünün çalınmasını soruşturuyor.

Moskova'nın yaklaşık 200 km güneydoğusundaki Ryazan Bölgesi'nde en az 60 ton ağırlığında olduğu tahmin edilen çelik köprünün tamamının gizemli bir şekilde ortadan kaybolması ilk olarak Çarşamba günü yerel aktivist Svetlana Konovalova tarafından rapor edildi.

Konovalova yerel medyaya Skopinsky Bölgesi'ndeki köprünün yerel bir demiryolu şirketi tarafından özelleştirildiğini ve mülkiyeti kanıtlamak için gerekli tüm evrakların hazır olduğunu söyledi. Ancak kimliği belirlenemeyen bir grup insanın, yapının kimseye ait olmadığını belirten belgeler bulduğu ve köprüyü söktüğü bildirildi.

Köprünün gerçek sahibinin daha sonra polisten konuyu araştırmasını istediğini belirten Konovalova, hırsızlar ile gerçek sahibinin birbirlerini tanıdığını ve daha önce satış konusunda bir anlaşma yapamadıklarını kaydetti.

Kayıp köprüyü “Sovyet döneminden kalma devasa bir yapı” olarak tanımlayan Konovalova, büyük olasılıkla birkaç gün süren söküm işlemine kimsenin dikkat etmemesine şaşırdığını sözlerine ekledi. Ayrıca kolluk kuvvetlerini suçluları adalete teslim etmeye ve köprüyü yeniden inşa etmelerini sağlamaya çağırdı.

Bu arada, köprü hırsızının metal için 1,3 milyon ruble (15.000 $) aldığını iddia eden Mash Telegram kanalına göre, 60 tonluk köprü - ya da ondan geriye kalanlar - kısa süre sonra yerel bir hurda metal toplama noktasında ortaya çıktı. Köprünün 300 milyon rubleye (3,5 milyon dolar) mal olduğu tahmin ediliyor.

 

ABONE OL