Dolar $
33.13
%0.13 0.04
Euro €
35.81
%0.07 0.02
Sterlin £
42.53
%-0 -0
Çeyrek Altın
4235.43
%1.08 44.82
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Kripto Para Çarşamba 31 Temmuz 2024 18:00

RUSYA KÜRESEL ÖDEMELER İÇİN KRİPTOYU YASALLAŞTIRMAYI GÜNDEMİNE ALIYOR

Rusya, Batı yaptırımlarının devam eden mali baskısıyla karşı karşıya olduğu için uluslararası ödemelerde kripto para kullanımını yasallaştırmayı gündemine alıyor.

Rusya küresel ödemeler için kriptoyu yasallaştırmayı gündemine alıyor

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı olan Devlet Duması'nın kripto para birimleri aracılığıyla uluslararası ödemelere izin veren bir yasayı değerlendireceğini söyledi.

Devlete ait haber ajansı RIA Novosti'ye göre, Rusya parlamentosunun üst kanadı olan Rusya Federasyon Konseyi'nde konuşan Nabiullina, “Bugün Devlet Duması, deneysel bir rejim çerçevesinde kripto para birimlerinde ödemelere izin veren bir yasayı değerlendiriyor” dedi.

Interfax'ın Cuma günü ilgili bir yasa tasarısına atıfta bulunarak bildirdiğine göre, Rusya parlamentosunun mali komitesi, ülkenin merkez bankasının düzenleyeceği kripto para birimlerinde deneysel borsa ticaretini onayladı. 

Mevzuatın, Merkez Bankası'na 1 Eylül'den itibaren Ulusal Ödeme Sistemi'ne (NPS) dayalı dijital para birimleriyle yapılan işlemler için deneysel bir elektronik platform oluşturma yetkisi verdiği bildirildi.

Habere göre, bu hazırlıklar kapsamında Devlet Duması, ülkede kripto para madenciliğini yasallaştırmak için bir yasa tasarısını kabul etti. Mevzuat, hükümetin merkez bankası ile işbirliği içinde, dijital para madenciliği yapan bireyler ve tüzel kişiler için düzenlemeler oluşturacağını belirtiyor.

Rapora göre, Rusya Merkez Bankası pilot proje kapsamında dijital para birimleri ticareti için kurallar belirleyebilir. Kuralların, dijital para birimlerinin nasıl kabul edileceğini belirleyeceği ve ticareti denetleyenler için gereklilikleri belirleyeceği bildiriliyor.

Rusya ile ABD ve müttefikleri arasında artan gerilim, Ukrayna'ya yönelik saldırısına misilleme olarak Rusya'daki kişi ve kuruluşlara sayısız yaptırım uygulanmasına yol açtı.
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR