Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 27 Temmuz 2024 20:01

RUSYA ESKİ SAVUNMA BAKANI YARDIMCISI YOLSUZLUK SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

Moskova, 26 Temmuz (Hibya) - Rusya eski Savunma Bakanı Yardımcısı Dmitry Bulgakov'un tutuklanması, Moskova'nın üst düzey askeri yetkilileri arasında devam eden tasfiyenin en son yüksek profilli olarak değerlendirildi.

Rusya eski savunma bakanı yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı

Eylül 2022'de görevden alınana kadar yaklaşık 15 yıl boyunca askeri lojistikten sorumlu savunma bakan yardımcılığı yapan Dmitry Bulgakov, Cuma günü FSB güvenlik servisi tarafından gözaltına alındı ve Moskova'daki Lefortovo cezaevine konuldu.

Kremlin'in Ukrayna'yı işgalinin ilk aylarında Rus ordusunun lojistik başarısızlıklarından sorumlu tutulan Bulgakov, birliklerin ciddi şekilde yetersiz kalmasına ve Moskova'nın ilerleyişinin durmasına neden olmuştu.

Ülkenin en büyük onuru olan Rusya Kahramanı ödülü de dahil olmak üzere birçok üst düzey askeri ve sivil ödülün sahibi olan Bulgakov, en uzun süre görev yapan savunma yetkililerinden biriydi.

Tasfiye 23 Nisan'da bir diğer kıdemli savunma bakan yardımcısı Timur Ivanov'un şok bir şekilde tutuklanmasıyla başladı. Ardından birkaç hafta içinde dört üst düzey savunma yetkilisi daha yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanarak savunma bakanlığında son on yılların en önemli baskısı yaşandı.

Vladimir Putin bu süreçte uzun süredir savunma bakanlığı görevini yürüten Sergei Shoigu'yu da görevden alarak yerine teknokrat ekonomist Andrei Belousov'u getirdi.

Bu değişim gözlemciler tarafından büyük ölçüde Putin'in savunma bakanlığındaki yolsuzluğu azaltma ve Ukrayna'ya karşı büyük ölçüde endüstriyel üretimin belirleyeceği uzun bir savaş için askeri üretimi düzene sokma girişimi olarak görülüyor.

Tutuklamalar aynı zamanda son gelişmelerden büyük ölçüde sorumlu olan FSB'nin artan etkisini de vurguluyor.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR