Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.06
%0.13 0.04
Sterlin £
42.88
%0.08 0.03
Çeyrek Altın
4254.35
%1.29 53.59
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazar 14 Temmuz 2024 12:01

RUS İSTİHBARATI: FRANSA UKRAYNA'YA 2 BİN ASKER GÖNDERMEYİ PLANLIYORDU

Rusya Dış İstihbarat Servisi'ne sunulan bir rapor, Paris'in Kiev için savaşmak üzere gizlice bir birlik gönderme planları olabileceği uyarısında bulundu.

Rus istihbaratı: Fransa Ukrayna'ya 2 bin asker göndermeyi planlıyordu

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR), Mart ayında Fransa'nın Ukrayna'da savaşmak üzere yaklaşık 2,000 askerden oluşan bir birlik göndermeye hazırlandığını belirten bir ajanın raporunun gizliliğini kaldırdı.

Söz konusu brifing SVR'nin 'Scout' dergisinin son sayısında yayınlandı. Dergide Felix takma adını kullanan bir ajan, Fransız ordusunun özellikle de Rus güçlerinin Ocak ayında Kharkov yakınlarında yabancılar için geçici bir konuşlanma merkezini imha etmesinden sonra.''Ukrayna askeri harekat sahasında öldürülen Fransızların sayısının artmasından endişe duyduğunu'' belirtti.

Sadece bu saldırıda "düzinelerce Fransız vatandaşının" öldüğünü tahmin eden Paris, o zamandan bu yana benzer saldırıların "Ukrayna çatışmasında norm haline geldiğini" belirtti. Felix'in şifreli telgrafına göre Fransa Savunma Bakanlığı, 20. yüzyılın ikinci yarısında Cezayir'de yaşanan savaştan bu yana bu tür kayıplar vermediğini özel olarak kabul etti.

SVR ajanı, kayıpların tam sayısının ve Ukrayna'da herhangi bir Fransız askerinin bulunduğu fikrinin Fransız yetkililer tarafından kasıtlı olarak örtbas edildiğini bildirdi. İddiaya göre yetkililer kayıp sayısının "psikolojik olarak önemli bir eşiği geçtiğinden" ve bunların yayınlanmasının kitlesel halk protestolarına ve vekil subaylar arasında hoşnutsuzluğa yol açabileceğinden korkuyor.

Bu sorunlara rağmen Fransız yetkililerin Ukrayna'ya gönderilmek üzere bir birlik hazırladığını söyleyen Felix, bu birliğin başlangıçta 2,000 askerden oluşmasının planlandığını iddia etti. Ancak Fransız ordusunun, Rus güçlerinin öncelikli hedefi haline geleceği için Ukrayna'ya gizlice bu kadar büyük bir güç göndermenin imkansız olacağından endişe ettiği tahmin ediliyor.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR