Dolar $
32.99
%0.24 0.07
Euro €
36.11
%0.32 0.11
Sterlin £
42.63
%-0.17 -0.07
Çeyrek Altın
4156.13
%0 0
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazartesi 22 Temmuz 2024 16:00

RUMİ GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ ÜYELERİ, KKTC'DE PEDAL ÇEVİRDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Rumi Görme Engelliler Derneği Üyeleri, Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıl dönümü kapsamında düzenlenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) 20 Temmuz Barış ve Özgürlük törenlerine katıldı.

Rumi Görme Engelliler Derneği Üyeleri, KKTC'de pedal çevirdi

Konya Büyükşehir Belediyesi Engelli Destek Merkezi’nin (ENDEM) düzenlediği program kapsamında dernek üyeleri, ilk olarak törenlerden önceki gün Girne’de saat 20.00’de askeri çıkartmanın yapıldığı bölgede şafak nöbetine katıldı. 

Görme engelliler ve ENDEM yetkilileri daha sonra farkındalık oluşturmak için Girne’den Lefkoşa’ya törenlerin yapılacağı yere tandem bisikleti sürdü. Heyet bu esnada Barbarlık müzesi ve KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Anıt Mezarını da ziyaret etti. 

Son olarak KKTC Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın verdiği resepsiyona katılan heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Rumi Görme Engelliler Derneği Başkanı Ökkeş Mendilli, “Bizler görme yetimizi kaybetmiş olabiliriz ama asla vatan, millet ve bayrak sevgimizi kaybetmedik. Bunu göstermek için burada bulunmak istedik. Engelli arkadaşlarımızla beraber tandem bisikletlerimizle Konya’dan buraya geldik ve Girne’den Lefkoşa’ya kadar tandem bisikleti sürerek farkındalık yaşatmaya çalıştık.” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR