Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.06
%0.14 0.05
Sterlin £
42.9
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
4238.54
%0.92 37.98
SON DAKİKA
Mazlum AYDIN | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 19:00

ROSTELECOM, YOUTUBE'UN RUSYA İÇİNDE YAVAŞLATILACAĞINI DUYURDU

Moskova, 12 Temmuz (Hibya) - Devlete ait telekomünikasyon sağlayıcısı Rostelecom, Google'a ait ekipmanlardaki "teknik sorunlar" nedeniyle Youtube'un Rusya içinde yavaşlatılacağını duyurdu.

Rostelecom, Youtube'un Rusya içinde yavaşlatılacağını duyurdu

Şirketten yapılan açıklamada "işlenen trafikteki artışın" "mevcut kapasitelerde ciddi bir aşırı yüklenmeye" neden olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu durum, tüm Rus operatörlerinin aboneleri için YouTube'daki videoların indirme hızını ve oynatma kalitesini etkileyebilir" denildi.

Ukrayna'nın savaşının ardından Rusya, ana şirket Meta'yı "aşırılıkçı" olarak etiketleyerek hem Facebook hem de Instagram'ı engellemişti.

Rusça ve İngilizce yayın yapan Meduza 'ya konuşan bir kaynak, Rus yetkililerin YouTube'u yavaşlatmayı düşündüğünü söylerken, Kremlin yanlısı Gazeta.ru sitesi de Eylül ayında bu hizmetin tamamen engellenmesinin planlandığını bildirdi.

Cuma günü, Rus parlamentosundaki bilgi politikası komitesinin başkan yardımcısı Anton Gorelkin, Telegram 'da yaptığı açıklamada Google'ın savaşın başlamasından sonra Rusya'daki sunucularını terk ettiğini ve yavaşlamanın "doğal" bir sonuç olduğunu söyledi..

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR