Dolar $
33.58
%0.01 0
Euro €
36.71
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%-0 -0
Çeyrek Altın
4291.65
%0.16 6.81
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Çarşamba 07 Ağustos 2024 16:15

ROCA GRUP, 2,057 MİLYON EURO CİRO ELDE ETTİ

4 kıtada 39 ülkede yerleşik 19.768 çalışanı bulunan, 79 fabrikasıyla sektörün öncü konumunda yer alan Roca Grup, 2023 yılında elde ettiği 2,057 milyon Euro ciro ve yaptığı 153 milyon Euro'luk yatırımla büyümesini sürdürüyor. Pandemi sonrası dönemde inşaat sektöründeki daralma ve tüketici önceliklerindeki değişime rağmen satışlarını artıran, 170'ten fazla ülkede ticari faaliyetlerini sürdüren Roca Grup, yıl sonunu 27 milyon Euro net kâr ile kapatırken, Roca Türkiye 2023 yılını yüzde 69 büyüme ile sonlandırdı.

Roca Grup, 2,057 milyon Euro ciro elde etti

Banyo alanları için tasarladığı ve ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın önde gelen markalarından Roca Grup, başarılı yatırımları ve yenilikçi ürün grupları ile büyümesini sürdürüyor. 2023 yılını; yüksek faiz oranları ve salgın sonrası inşaatlardaki yavaşlamaya rağmen; 2,057 milyon Euro ciro ile kapattı. FAVÖK’te ise, cironun yüzde 15’ine eşdeğer olan 318 milyon Euro’ya ulaşan Roca Grup, 2023 yılı sonunda 27 milyon net kâr elde etti. 2023 yılında toplam 1 milyon armatür ve gömme rezervuar üretimi gerçekleştiren Roca Türkiye ise; İspanya, İsviçre, Bulgaristan, Portekiz ve Fransa olmak üzere toplam 40 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla birlikte 2023 yılını, önceki yıla göre yüze 69 büyüme ile kapattı.  

2022'ye göre yüzde 13 artışla 153 milyon Euro’luk yatırım yapıldı

2023 yılındaki yatırım oranını bir önceki yıla göre yüzde 13 artırdıklarını belirten Roca Grup CEO'su Albert Magrans, “Roca Grup olarak, yeni yatırımlarımız ve ürünlerimizle büyümemizi sürdürüyoruz. Bu kadar karmaşık bir yılda, 2022’ye göre yüzde 13 artışla 153 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlar çerçevesinde fabrikalarımızın üretim kapasitelerini genişlettik ve iyileştirdik. Yetkinlik merkezlerini güçlendirirken, dijitalleşme ve yeni ürünlerin geliştirilmesiyle birlikte sürdürülebilirlik yol haritasında belirlenen kilometre taşlarının ilerletilmesi için çalıştık. Ayrıca, tesislerimizi ve mağazalarımızı yeniledik. Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan Madeli’yi satın alarak, grubun armatür ve premium banyo mobilyası bölümünü daha da güçlendirdik. Tüm bu başarılı yatırımlarımız, yenilikçi ürünlerimiz ve profesyonellerimizin çabaları ile şirket bizi mutlu eden bir büyüme elde etti. Bu büyüme ile bu yıl da şirketimize değer katacak yatırımlar yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

25 milyon Euro’luk iki yatırım gerçekleştirildi

Roca Group Ventures platformu ile de birçok yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Magrans, şöyle devam etti: “Roca Group Ventures platformu ile 25 milyon Euro’luk iki yatırım gerçekleştirdik. Bunlardan ilki, hareket kabiliyetini azaltmaya yönelik ürünlerin üreticisi olan ve aynı zamanda ev kazalarını önlemeye ve banyo alanının kullanımını kolaylaştırmaya yönelik ürünler geliştirip dağıtan İspanyol KMINA şirketi oldu. İkinci olarak, ofisler, oteller ve tatil köyleri için yapay zeka destekli akıllı ve sürdürülebilir su arıtma cihazları geliştiren, üreten ve dağıtan Hintli su teknolojisi girişimi olan Boon'a yatırım yaptık. Roca Grup olarak, tüm bunlarla birlikte sürdürülebilir büyüme hedeflerimize emin ilerliyoruz Yılın geri kalanında da yeni yatırımlar ve inovatif ürünlerle büyümemizi sürdürmeyi amaçlıyoruz."

 “2045’e kadar net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyoruz”

Sürdürülebilirlik çalışmalarına da hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Magrans, “Sürdürülebilirlik, Roca Grup’un en önem verdiği konuların başında geliyor. Bu bağlamda, 2023 yılında Avusturya'daki Gmunden tesisinde sıhhi seramik üretimi için dünyanın ilk elektrikli tünel fırınını devreye alarak seramik sağlık gereçleri ve tüm seramik sektöründe paradigma değişimine öncülük eden benzeri görülmemiş bir kilometre taşına imza attık. Tesislerimizdeki enerji kullanımını ise yüzde 57 oranında azalttık. Bu sayede son 7 yılda Co2 emisyonlarını yüzde 50 azalttık. Amacımız, 2045’e kadar net sıfır emisyona ulaşmak” ifadelerini kullandı.