ROBOTLAŞMA HAMLESİ
Dünyanın lider Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı olan PaintExpo'nun Avrasya ayağı, PAINTEXPO EURASIA 2019 ve Uluslararası Yüzey İşlem ve Galvaniz Teknolojileri Fuarı, SURTECH EURASIA 2019 fuarları 55 ülkeden gelen ziyaretçi ve alım heyetlerinin büyük ilgisiyle tamamlandı. Fuarda özellikle yeni nesil robot teknolojileri dikkat çekti.
Fuarda büyük ilgi gören sektör paneline sektörün hızla robotlaşma ve robotik uygulamalarla başlayan dönüşümü ile Türkiye’nin korozyon nedeniyle kaybının vardığı boyut ve korozyonla milli mücadele çağrısı damga vurdu.
Sektör robotlarla büyüyor
Sektörün bugünlerde dönüşmeye başladığı konusunda bilgi veren VIG Makine Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Güngören, ara ve direk kademe elemanlarının bulunmasının zorluğu ve sürdürülebilir kalitenin yükselmesi için sektörün hızla robotlar ve robotik uygulamalarla yeni bir yön belirlemeye başladığına dikkat çekti.
Korozyonla mücadele milli mesele
Galvaniz işlemiyle malzemenin 70 yıl dayanabilir hale geldiğine değinen Genel Galvanizciler Derneği (GALDER) Başkan Yardımcısı Alim Kınoğlu, korozyonla mücadelede ilk adımın kamu ihale şartnamelerine korozyonun girmesi olması gerektiğini söyledi.
Korozyonla mücadelenin milli mesele olması gerektiğinin altını çizen Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) Başkanı H. Yener Gür’eş ise, Türkiye’nin korozyon nedenli kaybının 50 milyar doları bulduğunu tahmin ettiklerini, bunun en az 7,5 milyar doları geri kazanılabileceğini açıkladı.
55 ülkeden ziyaretçi ve alım heyetleri ile verimli fuar
Endüstriyel kaplamanın lideri 22’si yabancı 84 katılımcının yer aldığı PAINTEXPO EURASIA 2019 fuarı ve eş zamanlı yapılan yüzey işlem ve galvaniz sektörünün bölgesel liderlerinin buluştuğu 26’sı yabancı 66 katılımcının boy gösterdiği SURTECH EURASIA 2019 fuarları büyük ilgi gördü. Toplam 55 ülkeden 411’i yabancı 4 bine yakın ziyaretçinin ve alım heyetinin geldiği fuarlar yine bölgenin nabzını tuttu. Bölgenin liderlerinin buluştuğu fuarlara en çok Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, İngiltere, İran, İtalya, Özbekistan, Suudi Arabistan’dan ziyaretçilerin katılmı dikkat çekti.
Türkiye’nin global markaları için kritik öneme sahip iki sektörün profesyonel buluşması
Yüzey işleme teknolojileri ve endüstriyel kaplama teknolojileri sektörleri, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi kapsamında, ihracatın arttırılması ve global marka hedeflerine ulaşmak adına, en çok umut vaad eden sektörlerin başında geliyor.
Nihai tüketim için üretilen pek çok ürünün fiyatını belirleme ve tüketici için cazibesini arttırma konusunda oldukça önemli etkenlerden olan pürüzsüzlük, dayanıklılık ve göz alıcılık gibi özellikleri sağlayan yüzey işleme ve endüstriyel kaplama teknolojileri sektörleri, özellikle sensör teknolojilerinin kusursuz çalışabilmesine de imkan sağlıyor.