SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 18 Aralık 2022 02:38

ROBOT SÜPÜRGE VE PASPASI BİR ARADA

Hijyen anlayışının tamamen değiştiği günümüzde kullanıcılar artık kişiselleştirilebilir, pratik ve derinlemesine temizliğin peşinde...

Robot süpürge ve paspası bir arada

Robotik alanda 30 yılı aşkın deneyime sahip, sektörün kurucusu iRobot’un inovatif ürünleri de kullanıcıların bu taleplerini karşılamak üzere geliştiriliyor ve yenileniyor. Bugüne kadar birçok 2’si 1 arada robot süpürge ve paspas, kullanıcıların yetersiz bir temizlik deneyimi yaşamasına neden oldu. Bunun sebebi bu tür robotların süpürme sonrası paspaslama işlemine geçmek için manuel bir müdahale gerektirmeleri ve paspas pedini yeterince yükseğe kaldıramayarak halılarda daha fazla kir yaratmalarıydı. Şimdi ise iRobot’un yeni modelleri Roomba Combo j7 ve Combo j7+, bu zorlukların her ikisini de benzersiz bir şekilde çözüyor.  Üstelik yüksek emiş gücü ve birbirine zıt yönde hareket eden çift kauçuk fırçası ile halı liflerinin arasında biriken küçük parçacıklardan saç ve evcil hayvan tüylerine kadar her şeyi süpürebilen bu modeller, iRobot OS (İşletim Sistemi) sayesinde sürekli güncellenerek kendini geliştirmeye devam ediyor.

İlk Gerçek El Değmeden Temizlik Yapan Robot Süpürge ve Paspas

Roomba Combo j Serisi robotlar, tek bir temizlik görevinde süpürme ve paspaslama yapması, böylece zeminleri temiz tutarken zamandan tasarruf sağlaması ile diğer 2'si 1 arada robotlardan ayrılıyor. Diğer 2'si 1 arada cihazlarda, süpürme işlemi tamamlandıktan sonra paspası manuel olarak takmanız gerekir, bu da ekstra çaba ve zaman demektir. Roomba Combo j7 ve Combo j7+ modellerinde ise paspas kolu takılı ve kullanıma hazırdır. Bu robotlar, bir paspas pedi takıldığını, paspas solüsyon deposunun dolu olduğunu algılıyor ve otomatik olarak paspaslama moduna geçiyor. Böylece tek bir temizlik göreviyle önce halıları süpürüyor, ardından sert zeminleri süpürerek paspaslıyor.