SON DAKİKA
Madencilik Çarşamba 23 Ekim 2019 07:52

REKABET AVANTAJI KAZANIYOR

Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği ve TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası desteğinde düzenlenen, yılın en önemli sektörel buluşması ALUEXPO 2019 ile eş zaman ve mekânda gerçekleşen 9. Alüminyum Sempozyumu'nun 2. Gün Açılış Konuşmasını, Corporate Sense Kurucu Ortağı ve CEO'su Mert Demirci gerçekleştirdi.

Rekabet avantajı kazanıyor

TALSAD, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Eğitim Merkezi METEM iş birliğinde düzenlenen Alüminyum Sempozyumu, ülkemizin yanı sıra başta Avrasya Bölgesi olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen alüminyum sektörü ilgililerini ve sektöründe üst düzeyde kaliteyi arayan firmaların yöneticilerini, sektörün önde gelen isimleri, uzmanlar ve akademisyenler ile bir araya getirdi.

Mert Demirci sempozyumdaki konuşmasında, Corporate Sense’in TALSAD için gerçekleştirdiği dijital dönüşüm projesinin birinci fazı olan raporlama sisteminin iş zekası uygulamasına taşınması hakkında bilgiler verdi. Demirci, TALSAD üyelerinin online olarak alüminyum sektörüne ait verilere anlık ulaşmalarını sağladıkları projeyi tanıttı.

Proje kapsamında Corporate Sense tarafından geliştirilen uygulama üzerinden bir sunum gerçekleştiren Mert Demirci 2018 yılında ABD’nin Türkiye’den ithal ettiği alüminyum ürünlerine getirilen yüzde 10’luk vergi sonrasında ticaret hacmindeki değişim de yorumlandı.

Corporate Sense uygulamasının bir özelliği olarak, alüminyum sektöründe ürün grupları bazında hedef pazarların belirlenmesine yönelik geliştirdikleri raporlar sunan Mert Demirci, “Günümüzün rekabet ortamı, kurumsal yönetim anlayışını sektör ve boyut farkı gözetmeksizin firmaların olmazsa olmazı kılıyor. Müşterilerimize, kurumsal yönetim anlayışını kendi işletmelerinde hızlı, kolay ve etkili bir biçimde uygulayabilmeleri için yazılım çözümleri üretiyoruz. Bunlardan Trade Sense ürünümüz, dış ticaret verilerini analiz ederek doğru hedef pazarların belirlenmesini mümkün kılıyor. TALSAD projemizi ve uygulamamızı da, büyük veriyi (big data) iş için anlamlı hale getiren Trade Sense ürünümüzün alt yapısı kullanılarak geliştirildi. Bu uygulama sayesinde alüminyum sektörü dış pazarda çok daha kolay hedef pazar belirleyebiliyor. Ortaya çıkan yeni fırsatları daha etkili şekilde değerlendirme imkanı buluyor; pazarın büyüme – küçülme dinamizmi ve hammadde konusunda yeni gelişen alternatif pazarlardan da sürekli bir şekilde haberdar olabiliyor” dedi.

Yazılım ve danışmanlık firması Corporate Sense, kurumsallaşma ve dijitalleşmeyi hedefleyen şirketlerin tüm yönetsel süreçlerini dijital ortamdan yönetebilmeleri için iş yönetim uygulamaları geliştiriyor. Şirketin en önemli özelliklerinden birini, kurucu ortaklarının teknoloji uzmanlığının yanı sıra, üretim, sanayi, dış ticaret, danışmanlık ve hizmet sektörlerinde uzun yıllara dayanan yönetim tecrübeleri oluşturuyor. Bu tecrübeler arasında, farklı firmalarda dijitalleşme süreçlerinin yönetimi de yer alıyor. Bu tecrübe birikimi sayesinde, farklı sektörlerden, farklı boyutlardaki müşterilerimizin iş odaklı ihtiyaç ve beklentilerini, çok hızlı bir şekilde ve çok iyi anlayıp, çözümleyebilen Corporate Sense’in yazılım tarafında ise, bugüne dek 150’den fazla başarılı yazılım ve dijital dönüşüm projesine imza atmış bir ekibi görev yapıyor.

TALSAD Dijital Dönüşüm projesi, Corporate Sense liderliğinde gerçekleştiriyor.

Ülkemiz alüminyum pazarının sağlıklı büyümesi ve gelişmesi, Türk Alüminyum sektörünün dünya ve bölge pazarlarındaki payının artması için çalışan, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD), sahip olduğu gücü Corporate Sense liderliğinde gerçekleştirdiği Dijital Dönüşüm projesiyle geleceğe taşıyor.

Yeni ve ileri teknoloji uygulamalarının yaygınlaşması, çevre, insan sağlığı ve kalite alanında iyi uygulamaların çoğaltılması ve sürdürülebilirliğin sağlanması, sektörel bilgi, farkındalık ve veri kalitesinin geliştirilmesi konularına odaklanan TALSAD için hazırlanan Dijital Dönüşüm projesi, 3 ana fazdan oluşuyor.

TALSAD Dijital Dönüşüm projesinin tamamlanmış durumda olan birinci fazında, farklı veri kaynaklarından sağlanan veriler, Corporate Sense’in geliştirdiği yazılım teknolojileri sayesinde otomatik olarak çekiliyor. Derneğin rutin olarak hazırladığı raporların, dernek veri tabanına tek tuşla kaydedilmesi sağlanıyor. Bu şekilde, manüel rapor hazırlama süreçleri ortadan kaldırıldığı gibi, bireysel hataların da önüne geçilmiş oluyor.

Corporate Sense’in iş zekası uygulaması tarafından hazırlanan rapor formatları, TALSAD veri tabanında kaydedilen veriler üzerinden hazırlanan raporların her an ulaşılabilir ve güncel olmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar ve dernek yönetim kurulu, güncel sektör verilerine her an, her yerden erişebiliyor.

Projenin ikinci faz kapsamındaki planlaması, derneğin tüm yönetsel süreçlerinin dijital ortama taşınmasını öngörüyor. Üye bilgilerinin Dernek Yönetim Sistemi ile kayıt altında tutulabilmesi, dernek etkinliklerinin kayıt altına alınabilmesi, yıllık faaliyet raporlarının otomatik üretilebilir hale gelmesi, üye başvurularının web sitesi üzerinden online olarak alınmasının sağlanması ve üyelik süreçlerinin sistem üzerinden yönetilebilir hale getirilmesi planlanıyor. İkinci faz kapsamında ayrıca, dernek tüzüğü, üye aidatlarının takibi, bütçe yönetimi ve üye ilişkileri yönetimi uygulamalarının alt yapısının hazır hale getirilmesi de hedefleniyor.

Günümüzde yeni teknolojiler sayesinde yönetimlerin tüm süreçleri aktif olarak takip edebilip yönetebilmeleri ve üyelerle etkin iletişim kurabilmeleri, derneklerin etkinliği kadar prestijine de olumlu etki yapıyor.

TALSAD Dijital Dönüşüm Projesinin üçüncü fazı, bu bağlamda, tüm üyelerin, derneğin hazırladığı raporlara, kendilerine ait aidat bilgilerine, firma bilgilerine, üye portali üzerinden erişebilmelerini, kendi bilgilerini güncelleyebilmelerini öngörüyor. Üyeler, bu şekilde derneğin tüm faaliyet ve duyurularından da haberdar olacaklar. Üyelerin dönemsel faaliyet verileri, online anketlerle güvenilir bir şekilde toplanacak ve dernek veri tabanına kaydedilebilecek. Böylelikle üye verileri kullanılarak otomatik rapor oluşumu imkanıyla zaman tasarrufu sağlanırken; bu sistem sayesinde tüm güncel verileri içeren raporlara online erişim sunulacak.