Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.81
%-0.24 -0.08
Sterlin £
42.46
%-0.24 -0.1
Çeyrek Altın
4144.55
%0.98 39.63
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | SPOR Cuma 26 Temmuz 2024 09:14

RED BULL CLİFF DİVİNG DÜNYA SERİSİ'NDE İRLANDA ETABINI RHİANNAN IFFLAND KAZANDI

Red Bull'un yüksekliğe meydan okuyan uçurumdan serbest atlayış etkinliği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin dördüncü etabı tamamlandı. Bu yıl eklenen iki yeni duraktan biri olan Causeway Coast Sahili'nde gerçekleşen turu Red Bull sporcuları domine etti. Erkekler kategorisinin kazananı Aidan Heslop olurken kadınlar kategorisinde ise Rhiannan Iflland bir kez daha birinci sırayı aldı.

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nde İrlanda Etabını Rhiannan Iffland Kazandı

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin dördüncü etabına, Kuzey İrlanda, Causeway Sahili ev sahipliği yaptı. Bu yıl eklenen iki yeni duraktan biri olan Causeway Coast Sahili’nde 30 bin seyirci önünde gerçekleşen etkinlikte kadınlar kategorisinde Red Bull Sporcusu Rhiannan Iflland kazanırken, erkekler kategorisinde ise bir diğer Red Bull sporcusu Aidan Heslop bu sezonun ikinci galibiyetine ulaştı. 

 

Causeway Coast Sahili’nin eşsiz manzarasında gerçekleşen Red Bull Cliff Diving’in dördüncü etabında kadınlar kategorisinde Avustralyalı Red Bull sporcusu Rhiannan Iffland baştan sona üstün bir performans sergiledi. Son şampiyon, 2024'ün Kuzey İrlanda'daki dördüncü etapta Ballycastle Limanı'nda gerçekleştirdiği çarpıcı final dalışıyla zaferini mühürledi.

 

Red Bull Cliff Diving erkekler kategorisinde ise Britanyalı sporcu Aidan Heslop platformda güçlü rüzgarlarla mücadele etmesine rağmen günün en başarılı dalışını muhteşem bir formla gerçekleştirerek, son şampiyon Constantin Popovici ve ABD’li sporcu James Lichtenstein’ı geride bıraktı.

 

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nde kadınlar kategorisinde son şampiyon Rhiannan Iflland 78 puanla en yakın rakibi Molly Carlson’ın 19 puan önünde genel klasman liderliğini koruyor. Erkekler kategorisinde ise ABD’li sporcu James Lichtenstein 59 puanla birinci sırada yer alıyor. Başarılı sporcuyu, son şampiyon Constantin Popovici ve Red Bull sporcusu Aidan Heslop takip ediyor. 

 

Red Bull Cliff Diving’in 7. Etabı 29 Eylül’de Antalya’da Gerçekleşecek

 

Her yıl izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatan Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin her durağında 8 erkek, 8 kadın atlayışçı ve 4 erkek, 4 kadın joker atlayışçı olmak üzere toplam 24 sporcu kendi kategorilerinde en iyisi olmak için mücadele ediyor. 

 

Antalya etabının 29 Eylül’de gerçekleşeceği, Dünya’nın en iyilerinin yarıştığı Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, 10 Ağustos’ta Norveç’te davem edecek. Bir sonraki etap ise 25 Ağustos’ta Kanada’da gerçekleşecek.Etkinlik, 10 Kasım’da Avustralya’da ki final ile son bulacak.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR