Dolar $
33.61
%-0.13 -0.04
Euro €
36.78
%-0.04 -0.01
Sterlin £
42.97
%-0.08 -0.03
Çeyrek Altın
4365.16
%0.09 3.88
SON DAKİKA
Sigorta Cuma 09 Ağustos 2024 02:40

RAPORUN TÜRKÇESİNİ SEKTÖRE KAZANDIRDI

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Avrupa Sigorta Birliği (Insurance Europe) tarafından "Sigorta Önemlidir" başlığıyla (Insurance Matters) yayınlanan strateji belgesini Türkçeleştirerek web sitesinde tüm sigorta ekosistemine sundu. Sigortanın önemini birçok açıdan değerlendiren strateji belgesinde daha dirençli ve rekabetçi bir sigorta sektörünün öncelikleri ele alınıyor. Benzer dinamikler içinde bulunduğumuz Avrupa sigorta sektörüne ilişkin tespitler ülkemiz sigortacılık sektörü için de dikkat çekici.

Raporun Türkçesini sektöre kazandırdı

Sigorta sektöründeki global gelişmeleri yakından takip eden Türkiye Sigorta Birliği (TSB) ve yönetimi, yapılan önemli araştırmaların sektörle paylaşılmasına ve yeni yayınlara öncülük etmeye devam ediyor.  TSB’nin üyesi olduğu Avrupa Sigorta Birliği (Insurance Europe) tarafından "Sigorta Önemlidir -Insurance Matters" başlığıyla yeni bir strateji belgesi yayımladı.  Belge, daha müreffeh, dirençli ve rekabetçi bir Avrupa sigorta sektörünün önceliklerini ele alıyor. Belge ayrıca, AB politika yapıcılarını koruma açıklarını azaltmaya, iklim değişikliğiyle mücadeleye devam etmeye, özel yatırımları artırmaya ve düzenlemelere yeni bir yaklaşım getirmeye çağırıyor ve sigorta sektörünün bu hedeflere ulaşılmasındaki katkısını artırmasını sağlayacak tavsiyelerde bulunuyor.

Stratejisi belgesini değerlendiren TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı, Avrupa Sigorta Birliği’nin "Sigorta Önemlidir" mottosuyla yayınladığı çalışmanın Avrupa'daki sigorta sektörünün ekonomiye sağladığı katkıları detaylı bir şekilde ele almasıyla önemli sonuçları barındırdığını ifade etti.  Obalı, Türkiye sigorta sektörünün de bu tür strateji belgelerinden de faydalanarak kendi stratejik planlarını oluşturduğunu, global rekabet gücünü artırmaya çalıştığının altını çizerek, "Özellikle, dijitalleşme, yenilikçilik, iklim değişikliği, yeşil ekonomi ve sürdürülebilirlik konularında atılacak adımlar, sektörümüzün geleceği için kritik öneme sahiptir." dedi. 

Avrupa Sigorta Birliği'nin dikkat çeken çalışmasında AB için dört öncelik şöyle sıralandı: 

Koruma açıklarının ele alınması: İklim, emeklilik, sağlık ve siber koruma açıklarının azaltılması, Avrupa vatandaşlarının ve işletmelerinin dayanıklılığını ve refahını sağlamak açısından hayati öneme sahiptir. 

İklim değişikliği: İklim değişikliği ve etkilerini hafifletmek, iklim uyumu ve dayanıklılığın güçlendirilmesine yönelik somut eylemlerle birlikte net sıfıra geçişe odaklanmaya devam edilmesi.

AB'ye özel yatırımın artırılması: Sigorta tasarrufları ve emeklilik ürünleri de dahil olmak üzere perakende yatırımların artırılması ve AB işletmeleri için finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesi.

AB mevzuatına yeni yaklaşım: Yeniliğe, küresel rekabete ve dijitalleşmeye engel olmayan izin veren düzenlemeler.

TSB'nin de üyesi olduğu Avrupa Sigorta Birliği (Insurance Europe) Avrupa Birliği ülkelerinin sigorta ve reasürans federasyonudur. Ulusal sigorta birlikleri olan 37 üye kuruluşu aracılığıyla her tür ve büyüklükteki sigorta ve reasürans şirketini temsil etmektedir. Merkezi Brüksel'de bulunan Avrupa Sigorta Birliği, Avrupa'daki toplam prim gelirinin yaklaşık %95'ini oluşturan teşebbüsleri temsil etmektedir. 


ABONE OL
Hepsiburada web  300x250