Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Bankacılık Cuma 31 Mayıs 2019 13:11

RAPORLAMA SÜRESİNİ %80 AZALTTI

Basel II Yasal Raporlama çalışmaları için SAS® Regulatory Risk Management çözümünü tercih eden Turkland Bank, daha önce 5 saatte aldığı raporları artık 15 dakikada alabildiğini ve raporlama için harcanan mesai sürelerini %80 azaltmayı başardıklarını açıkladı.

Raporlama Süresini %80 Azalttı

Analitiğin geleceğine yön veren çözümleriyle müşterilerine en iyi iş sonucuna ulaşmalarında yardımcı olduklarını aktaran SAS Türkiye ve Orta Asya bölgelerinden sorumlu Genel Müdürü Tayfun Topkoç, “SAS® Regulatory Risk Management çözümümüz de diğer birçok ürünümüz gibi kullanıcıların ihtiyaçlarını tam olarak karşılarken verimliliği de artırıyor. Global bilgi birikimimiz ve üst düzey teknolojimiz sayesinde Turkland Bank ile yaptığımız çalışmada da çok başarılı sonuçlar elde ettik. Elbette bu süreçte Turkland Bank’ın işbirliği de çok önemliydi. Hem Turkland Bank hem de SAS ve Linktera ekiplerimizin yoğun çalışmaları ile değerli müşterimizin sermaye ve raporlama süreçlerinde elde ettiği başarı ve iyileşmeler ile IT maliyetlerindeki düşüş bizim için çok anlamlı.”

Daha önce kullandıkları Basel II Yasal Raporlama çözümünün sadece tek bir rapor yapabildiğini, hesaplamaların sonuçlanmasının uzun saatler aldığını ve bazen de çalışmayıp hata verdiğini aktaran Turkland Bank Risk Yönetimi Grup Başkanı Burcu Aktürk Karahanoğlu; “Mevcut çözüm beklentilerimizi ciddi oranda karşılamamaya başladığı için arayışa girmiştik. SAS’ın, dünyada birçok ülkede faaliyet gösteren ve Türkiye’de de aynı şekilde büyük bankalar ile çalışıp kendini kanıtlamış bir firma olması dikkatimizi çekmişti. Sonrasında ise müşterilerine verdikleri değeri, özveriyi, anlayışı ve sabrı gördük. SAS ve iş ortağı Linktera yapılan işin kalitesini bize hep hissettirdi, taleplerimizi asla geri çevirmediler ve her probleme mutlak bir çözümle geri döndüler” dedi.

Global deneyimi yerel dinamiklere hakim bir iş ortağı ile sundular

SAS çözümünde yaşadığımız her problemin basit bir çözümü, her zorluğun bir kolaylığı vardı diyen Burcu Aktürk Karahanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “En önemli noktalardan biri de SAS’ın Linktera gibi Türkiye’de yerleşik, BDDK uygulamalarına hakim kolay iletişim kurabileceğimiz, bizi anlayan ve büyük bankalar ile çalışıp kendini kanıtlamış bir iş ortağı ile işbirliği içerisinde olmasıydı. Bizim dünyamızda artık sadece SAS'a sahip olduğumuzda bize sağlayacağı avantajları hayal etmek kalmıştı. Diğer firmalar ile ikinci görüşmeyi yapma gereği dahi duymadık”.

5 saatte aldığımız rapor sonuçlarını artık 15 dakikada alıyoruz

Eski kullandıkları sistem üzerinden sadece bir rapor alabiliyorken şu an SAS'ın çözümü üzerinden 11 farklı rapor alabildiklerini de hatırlatan Burcu Aktürk Karahanoğlu, “Şu an sahip olduğumuz çözüm tam anlamıyla kullanıcı dostu. Yeni bir sisteme geçişimiz kapsamında her an gerekli danışmanlara ulaşabiliyor ve destek alıyoruz. Raporlarımız çok detaylı ve anlaşılır biçimde artık. Bu kapsamda ayrıca çözümün içerisindeki optimizasyonlar sayesinde Sermaye Yeterlilik Rasyomuz iyileşti ve bunun sonucunda sermaye anlamında bankaya avantaj sağladık. IT süreçlerimizin inanılmaz derecede kolaylaşması ve maliyetleri azaltması da işin en güzel yanlarından biri oldu. Geldiğimiz noktada alınan verinin doğruluğundan emin olunarak raporlamalar yapılmaya başlandı ve çıktılar üzerinden karar alımı kolaylaştı. Öte yandan üst yönetimin talep etmiş olduğu veriler hızlı bir şekilde sağlanmaya da başladı” şeklinde konuştu.