Dolar $
32.42
%-0.19 -0.06
Euro €
34.78
%-0.17 -0.06
Sterlin £
40.73
%0.03 0.01
Çeyrek Altın
3935.06
%0.07 2.7
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Teknoloji Cumartesi 20 Nisan 2024 07:00

RAMAZAN AYINDA LCD TV VE ŞARJLI SÜPÜRGELER TÜKETİCİNİN GÖZDESİ OLDU

Türkiye teknoloji perakendeciliğinin ve e-ticaretin öncü markası Teknosa, Ramazan ayının alışveriş tercihlerini açıkladı. Buna göre her dönemin ilgi gören ürünleri akıllı telefonlar ve bluetooth kulaklıklar zirvedeki yerini korurken, LCD TV, şarjlı süpürgeler ve notebooklar tercihlerde öne çıktı. Konsol, klima, ütü ve espresso makineleri de yükselişini sürdürdü.

Ramazan ayında LCD TV ve şarjlı süpürgeler   tüketicinin gözdesi oldu

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, 2024 yılı Ramazan ayı için “Teknoloji Alışveriş Raporu”nu açıkladı. Her dönemin popüler ürünü akıllı telefonların yanı sıra son yılların gözdesi bluetooth kulaklıklar ramazan ayının en çok satan ürünleri oldu. Yüksek çözünürlüklü ve büyük ekranlı televizyonlara ilgi artarken, kullanım kolaylığı ile evin vazgeçilmezlerinden şarjlı süpürgeler gözde olmaya devam etti. Eğitim ve eğlence dünyasının olmazsa olmazı notebook ve tabletler de tercihlerde ön sıralara çıktı. Konsol, klima, ütü ve espresso makineleri de yükselişini sürdürdü.

 

Ramazan ayında en çok hangi teknoloji ürünleri ilgi gördü?   

  • Ramazan ayında en çok tercih edilen ürünler ciro katkısına göre sırasıyla akıllı telefon, LCD TV, şarjlı süpürge, notebook, tablet, akıllı saat, Teknogaranti, gaming notebook, robot süpürge ve bluetooth kulaklık oldu. 
  • Akıllı telefonlarda 128 GB ve 256 GB hafıza tercihleri öne çıktı. Ramazan ayında en çok siyah renk ilgi gördü. Siyah rengi mavi, beyaz ve gece renkleri takip etti. 
  • LCD TV’lerin ciro payını artırdığı ramazan döneminde sırasıyla 55, 65, 75 ve 50 inç ekranlar müşterilerin en çok tercih ettikleri ekran boyutları oldu. 
  • Ramazan ayında ciro payını en fazla artıran ürünler LCD TV, şarjlı süpürge ve konsol oldu. 
  • Akıllı telefonlar ve LCD TV’lere her yaş grubundan tüketici ilgi gösterirken, 30 ila 40 yaş arası müşteriler daha çok şarjlı süpürge, akıllı saat, notebook ve tablet satın aldı.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR