Dolar $
34.03
%0.11 0.03
Euro €
38.02
%0.16 0.06
Sterlin £
45.04
%0.34 0.15
Çeyrek Altın
4505.13
%-0.3 -13.52
SON DAKİKA
iş bankası web
iş bankası mobil
İŞ DÜNYASI Salı 27 Ağustos 2024 02:24

RAL YATIRIM HOLDİNG FTSE ENDEKSİNE DAHİL OLDU

FTSE endeksinin Ağustos ayı gözden geçirmesi yayınlandı ve FTSE Endeks değişimleri belli oldu. Ral Yatırım Holding hisseleri FTSE endeksinin Türk bileşenleri arasına girdi.

Ral Yatırım Holding FTSE endeksine dahil oldu

İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla öne çıkan ve RALYH koduyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem gören Ral Yatırım Holding’in hisseleri, FTSE (Financial Times Stock Exchange) ‘small cap’ endeksine dahil oldu. Eylül 2024 FTSE endeks dengelemesi için ön izlemesini yayımlayan HSBC Quant Strategy ekibi, Türk bileşenler arasında 10 yeni ekleme beklendiğini belirleterek bunlardan birinin de Ral Yatırım Holding olduğunu açıklamıştı.

FTSE endeksinin Ağustos ayı revizyonlarının Türk şirketleri için önemli piyasa hareketlerine yol açması beklenirken, konu hakkında açıklamalarda bulunan Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir şöyle dedi:

“Ral Yatırım Holding (RALYH) olarak, şirketimizin FTSE endeksinde yer alan şirketler arasına dahil edilmesini, son dönemde yapılan yatırımlarımızın ne kadar isabetli olduğunun uluslararası bir kuruluş tarafından da tespiti olarak değerlendiriyoruz. FTSE, Ağustos inceleme sonuçlarını 23 Ağustos’ta açıkladı. Bu endeks revizyonlarının 20 Eylül’de yapılacağı dikkate alındığında; Viranşehir4 ve Viranşehir9 GES Santrallerimizin yatırımı çok büyük ölçüde tamamlanmış olacağından faaliyetlerimizin dış yatırımcılar tarafından dikkatle izlendiğini, şirketimizin performansının bu vesile ile tescil edildiğinden hareket ile bu gelişmenin tüm çalışma arkadaşlarımızın motivasyonunu artıracağını, paydaşlarımız ve ülkemiz için önemli bir gelişme olacağını düşünüyorum. Hem Ral Yatırım Holding olarak bizler adına hem de ülkemiz adına gurur verici bir gelişme olması sebebiyle kıvanç duyuyoruz.”