Dolar $
34.02
%0.11 0.03
Euro €
37.95
%-0.22 -0.08
Sterlin £
44.96
%-0.16 -0.07
Çeyrek Altın
4523.73
%0.16 7.28
SON DAKİKA
DÜNYA Pazartesi 26 Ağustos 2024 13:31

PUTİN'DEN HÜKÜMETE VE MERKEZ BANKASINA ENFLASYON UYARISI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, enflasyonla sistematik bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, "Hem hükümetin hem de Rusya Merkez Bankasının dikkatini bir kez daha çekiyorum, enflasyonu azaltmak için eşgüdümlü eylemlerin verimliliğini artırmak gerekiyor." dedi.

Putin'den hükümete ve Merkez Bankasına enflasyon uyarısı

Putin, başkent Moskova’da Rus yetkililerle ülkedeki ekonomik gelişmelere dair toplantı yaptı.

Rusya Merkez Bankasının enflasyonu düşürmek için faiz artırımına gittiğini anımsatan Putin, buna rağmen şirket ve tüketici kredilerinin artmaya devam etmesini "garip" bulduğunu söyledi.

Kredilerdeki artışın da enflasyon oranının yükselmesine neden olduğuna işaret eden Putin, "Mali sektördeki hızlı gelişimin olumsuz sonuçları son derece önemli, bu hassas bir konu." dedi.

Putin, enflasyonla mücadelede atılması gereken adımları değerlendirerek, "Mal ve hizmet arzını artırarak her şeyden önce enflasyonla sistematik olarak mücadele edilmesi gerektiği açıktır. Hem hükümetin hem de Rusya Merkez Bankası'nın dikkatini bir kez daha çekiyorum, enflasyonu azaltmak için eşgüdümlü eylemlerin verimliliğini artırmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Rusya Merkez Bankası, politika faizini son olarak 26 Temmuz'da 200 baz puan artışla yüzde 18'e yükseltmişti.

Rusya'da enflasyon oranı yüzde 9 seviyesinde bulunurken, Rusya Merkez Bankası, bu oranı yüzde 4'e düşürmeyi hedefliyor.