Dolar $
33.02
%0.24 0.07
Euro €
35.74
%-0.18 -0.06
Sterlin £
42.45
%0.07 0.03
Çeyrek Altın
4129.19
%-0.38 -15.49
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazartesi 29 Temmuz 2024 16:00

PUTİN, ABD'NİN ALMANYA'YA FÜZE KONUŞLANDIRMASINA KARŞILIK VERİLECEĞİ KONUSUNDA UYARDI

Petersburg'daki ana Deniz Geçit Töreninde konuşan Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Almanya'ya silah konuşlandırması durumunda, Rusya'nın kendisini saldırı silahlarının konuşlandırılmasına ilişkin moratoryumdan muaf sayacağını söyledi.

Putin, ABD'nin Almanya'ya füze konuşlandırmasına karşılık verileceği konusunda uyardı

Putin, Amerikan yönetiminin Almanya'da yüksek hassasiyetli uzun menzilli füze sistemleri konuşlandırma planlarına ilişkin açıklamasına dikkat çekti. Bu füzelerin ulaşabileceği yerler arasında Rusya'nın önemli devlet ve askeri yönetim tesisleri, idari ve sanayi merkezleri ve savunma altyapısı yer alacak ve bu füzelerin uçuş süresi yaklaşık on dakika olacak. Putin'e göre bu durum Soğuk Savaş dönemini anımsatıyor.

Rusya Devlet Başkanı, “Amerika Birleşik Devletleri bu tür planları uygularsa, donanmamızın kıyı kuvvetlerinin yeteneklerinin arttırılması da dahil olmak üzere, orta ve kısa menzilli saldırı silahlarının konuşlandırılması konusunda daha önce varsaydığımız tek taraflı moratoryumdan kurtulduğumuzu düşüneceğiz” diye uyardı.

Putin'e göre, Rusya'da bu tür sistemlerin geliştirilmesi şu anda son aşamalarında.

Rusya Devlet Başkanı, “Amerika Birleşik Devletleri'nin, Avrupa'daki uydularının ve dünyanın diğer bölgelerindeki eylemlerini dikkate alarak bunları konuşlandırmak için ayna önlemler alacağız” diye vurguladı.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR