Dolar $
33.58
%0.01 0
Euro €
36.71
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%-0 -0
Çeyrek Altın
4291.65
%0.16 6.81
SON DAKİKA
GÜNDEM Perşembe 08 Ağustos 2024 10:28

PUGEDON MAMAMATİK KOTAR' DA KEDİLERE UMUT OLUYOR

Pugedon MamaMatik Karadağ'ın sahil kenti Kotor' da. Kotor Turizm Müdürlüğü'nün kedilerin refahına katkıda bulunmak ve kedilerin korunmasını sağlamak amacıyla başlattığı "Kotor' u Seviyorum" kampanyası kapsamında, "Kotor kedileri ve çevre dostu şehir" projesi çerçevesinde şehrin birçok noktasına Pugedon MamaMatik'er kuruldu.

Pugedon MamaMatik Kotar' da kedilere umut oluyor

Pugedon MamaMatik’ lerin ilki Kutsal Ozana Kilisesi'nin yanında bulunan "kedi kasabası" na yerleştirildi.

Kotor Turizm Müdürlüğü yetkilileri Kotor’ un kedilerle daha da ünlü hale geldiğini ve bir porsiyon mama için bir şişeye ihtiyaç duyulduğunu söylediler. Yapılan açıklamada “tüm vatandaşlarımızdan ve misafirlerimizden pet şişe, cam şişe ve metal şişe ile çalışan bu otomatları kullanmalarını rica ediyoruz. Atacakları her atık ile kedilerimizi besleyeceğiz. Lütfen kedileri rastgele beslemeyin. Evsel atıkları vermeyin. Bu otomatlardaki mamalar ile besleyin. Makinedeki kap dolduğunda mamaları evlerin önündeki kaselere alabilirsiniz. Herkesin bu otomatı kullanmalarını ve muhafaza etmelerini rica ediyoruz. Bu projeyi birlikte gerçekleştirdiğimiz Kotor Belediyesi'ne de çok teşekkür ediyoruz" dediler.

Hedefimiz Pugedon MamaMatik’ i Dünya’ nın her yerine ulaştırmak

Dünyanın her yerine Pugedon MamaMatik’ leri ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Timtaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada “Her atık çöp değildir sloganı ile başladığımız bu yolda bir taraftan geri dönüşebilir atıkları dünya ekonomiye kazandırırken diğer taraftan da sokaklardaki minik dostlarımızı besliyoruz. Bu kapsamda Karadağ’ ın sahil kenti, tarihi bir kent olan Kotor’a da Pugedon MamaMatik’ leri ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kotor çok ilginç ve güzel bir şehir, kedileri ile meşhur. Burada kedi kasabası var. Kotor Turizm Müdürlüğü ve Kotor Belediyesinin birlikte yürüttükleri “Kotor kedileri ve çevre dostu şehir" projesi çerçevesinde Kotor’ a geçtiğimiz günlerde Pugedon MamaMatik’leri gönderdik. Hem bölgeyi tanımak hem de ürünlerimizi yerinde görmek amacıyla Karadağ’a bir gezi düzenledik. Bu kapsamda Kotor’ da tarihi Ozana Kilisesi'nin yanında bulunan "kedi kasabası" ndaki Pugedon MamaMatik’ i yerinde inceledik. Ürettiğimiz bir ürünün kilometrelerce uzakta insanların ve kedilerin hizmetinde olmasından dolayı da çok mutlu olduk. Bize ayrıca bir gurur verdi. Otomatı kullanan vatandaşların yüzündeki mutluluk gerçekten görülmeye değerdi” dedi.

Pugedon MamaMatik Nasıl Çalışıyor?

Pugedon MamaMatik’ ler çevre dostu, güneş panelleri ile çalışıyor. Atılan atık karşılığında aşağıdaki haznesine kediler için mama bırakıyor. Buradan da kediler rahatlıkla beslenebiliyorlar.

Hem çevreyi hem de hayvansever bir proje

Bu proje ile hem çevreyi koruduklarını hem de sokaklardaki sahipsiz hayvanların beslenmelerini sağladıklarını Timtaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, "temel amacımız, özellikle gençlere ve çocuklara çevre bilincini ve hayvan sevgisini aşılamaktı. Ürettiğimiz bu cihazla bunu başardık. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Kotor Turizm Müdürlüğü ve Kotor Belediyesine göstermiş olduğu duyarlılık için çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz dünyanın her yerine ulaşmak" ifadelerini kullandı.