Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.1
%0.25 0.09
Sterlin £
42.9
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
4238.34
%0.91 37.77
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 11:00

POLONYA DIŞİŞLERİ BAKANI: NATO ÜYELERİNİN UKRAYNA KONUSUNDA "İŞTAHI YOK"

Stockholm, 13 Temmuz (Hibya) - Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, ABD liderliğindeki bloğun Moskova ile çatışmadan sonrasına kadar Kiev'e üyelik teklif etmeye istekli olmadığını söyledi.

Polonya Dışişleri Bakanı: NATO üyelerinin Ukrayna konusunda "iştahı yok"

Sikorski, ABD'nin başkentinde düzenlenen NATO zirvesinin ardından Cuma günü Washington'da Amerikan Girişimcilik Enstitüsü (American Enterprise Institute - AEI) tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuştu. Sikorski, Polonya hükümetine katılmadan önce 2000'li yılların başında AEI'de araştırmacı olarak görev yapmıştı.

Sunucu Dalibor Rohac'ın, ABD ve Almanya'nın Ukrayna'yı NATO'ya davet etme konusundaki isteksizliği ile ilgili sorusuna Sikorski, üyeliğin "savaştan sonra" gerçekleşeceğini söyledi ve ekledi: "Ama önce Ukrayna kazanmalı. "  

Sikorski,"Uluslararası ilişkilerde inandırıcı olmayan bir güvenlik garantisinden daha tehlikeli bir şey yoktur" dedi. "1939'da buna sahiptik ve bizim için iyi olmadı. Bu sizi olmanız gerekenden daha cesur yapar. NATO garantileri sadece garantiyi verdiğimiz ülke adına savaşa girmeye istekli olduğumuz durumlarda verilmelidir."
"İttifakta şu anda bunu yapmak için bir iştah yok " diye ekledi.

Sikorski NATO üyelerinin Ukrayna'ya "bu savaşı kazanması için uzun vadeli yardım" sağlamaya istekli olduklarını vurguladı.

Macaristan ve Slovakya, Ukrayna'nın ABD liderliğindeki bloğa üyeliğine açıkça karşı çıkarak bunun Rusya ile doğrudan bir çatışma ve üçüncü bir dünya savaşı anlamına geleceğini söylediler. NATO kuralları, yeni üyelerin katılabilmesi için tüm üye ülkelerin onayını gerektiriyor.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR