PİZZANIN RAKİBİ TÜRK DÖNERİ
Türkiye'ye has en yaygın ve en meşhur yiyeceklerden biri nedir desek aklımıza ilk gelen lezzetlerden biridir "döner". Bu lezzetli yiyecek, her gün dünyanın farklı noktalarında lezzet severlerle buluşurken, tüm dünyada artan döner restoranları sayesinde de fast foodun kralı pizza ve hamburgerin tahtını sallıyor.
Türkiye'de 30 bin, dünyada ise 150 binin üzerinde büfe ve restoranda her gün döner tüketildiği tahmin ediliyor. Avrupa’da kurulan döner fast food zincirlerinin bazılarının 300 şubeye kadar ulaştığı biliniyor. Tabii böyle lezzetli bir yiyeceğin gününün olması şaşırılacak bir şey değil. Tüm dünyada 1 Şubat’ın Dünya Döner Günü olarak kabul edildiğini söyleyen Paşa Döner İcra Kurulu Başkanı Adem Çalışkan, yerli ve milli lezzetimiz olan dönerin tüm dünyada bu kadar tüketilmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.
Türkiye’nin milli yiyeceği döner, dünyanın her yerinde severek tüketiliyor. Ekonomik, hızlı, lezzetli, doyurucu, pratik ve diğer fast foodlara kıyasla daha sağlıklı bir yiyecek olan döner için sıraya girenler bile var. İnsanların günümüzde tek tip besinleri değil, özgün geleneksel ve daha sağlıklı yemekleri tercih ettiğini söyleyen Paşa Döner İcra Kurulu Başkanı Adem Çalışkan, "Asya’dan Avrupa’ya Amerika’dan Avustralya’ya kadar ünü yayılan döner, hiçbir pazarlama stratejisi ve reklam çalışması yapılmadan bu denli yaygınlaştı. Tahmini olarak Türkiye'de 30 bin, dünyada ise 150 binin üzerinde büfe ve restoranda döner pişiriliyor. Avrupa’da kurulan döner fast food zincirlerinin bazılarının 300 şubeye kadar ulaştığı tahmin ediliyor. İstatistiki verilere bakıldığında bu sayı Türk girişimcilerin başını çektiği Almanya’ da 25 bin dönerci, 400 döner fabrikası ile karşımıza çıkıyor. Bu rakamlar bize Türkiye nüfusu ile aynı olan ülkede her gün 20 milyon porsiyon, yani 122 bin ton döner tüketildiğini gösteriyor. Gittikçe büyüyen döner pazarında biz de varız diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.