Dolar $
32.9
%0.18 0.06
Euro €
35.34
%0.61 0.21
Sterlin £
41.67
%0.21 0.08
Çeyrek Altın
4031.51
%0.45 17.78
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | Otomotiv Perşembe 13 Haziran 2024 15:22

PİRELLİ BMW 7 SERİES İÇİN ÖZEL P ZERO WİNTER 2'İN YENİLİKÇİ BİR VERSİYONUNU TASARLADI

Pirelli ve BMW Group, BMW 7 Series için özel olarak tasarlanan, daha uzun menzil, üstün performans ve mükemmel konfor sunan yeni P Zero Winter 2'nin yenilikçi bir versiyonunu lanse etmek amacıyla iş birliği yapıyor.

Pirelli BMW 7 Series için özel P Zero Winter 2'in yenilikçi bir versiyonunu tasarladı

Pirelli ve BMW Group, BMW 7 Series için P Zero Winter 2 lastiğin 20 inçlik bir versiyonunu lanse etmek amacıyla birlikte çalışıyor. P Zero Winter 2 lastiğin Avrupa etiketinde dönme direnci açısından "A sınıfında" değerlendirilmesi daha uzun menzil kapasitesine odaklanılabilmesini sağlıyor. Bu ortak çalışma özellikle tam elektrikli araç lastikleri için yeni bir standart belirlerken sürücülere daha uzun menzil, ödünsüz konfor ve kış koşullarında farklı zeminlerde üstün performansla mükemmel bir sürüş deneyimi sunuyor.

BMW Group'un tüm lastikleri, BMW modelleri için en yüksek kalite ve teknoloji standartlarında özel olarak geliştiriliyor ve bu nedenle BMW’nin kendi onayının göstergesi olan Star-Mark işaretine sahip bulunuyor. Bu sayede BMW Group modellerindeki lastiklerin BMW tarafından belirlenen sıkı koşulları karşılaması sağlanarak optimum performans ve güvenlik garanti ediliyor. Bu yaklaşım Pirelli’nin spesifik otomobiller için orijinal ekipman olacak lastikleri özel olarak geliştirmesini kapsayan Mükemmel Uyum stratejisiyle de paralellik gösteriyor. 

Kış lastikleri, yaz lastiklerinden farklı olarak karlı ve ıslak soğuk asfaltta kavrama sağlamak amacıyla tasarlanan hamurları ve sırt desenleri nedeniyle daha yüksek dönme direncine sahip oldukları için otomobilin menzilini etkiliyor. Bir lastiğin dönme direnci, dönme hareketi için gereken kuvvet anlamına geliyor ve aracın menzilini doğrudan etkileyen bir faktör oluyor. Pirelli ile iş birliği içinde geliştirilen yeni 20 inç lastik, bu dezavantajları kompanse ederek tam elektrikli BMW 7 Series için menzili standart kış lastiğine göre 50 kilometreye kadar artırıyor. Pirelli P Zero Winter 2 lastiğin ileri teknolojisi, özellikle sırt deseni ve sırt hamuru alanlarındaki çığır açan gelişmelerle ilişkilendirilebiliyor.

Pirelli ve BMW Group'un tanıttığı yeni gelişme, teknik açıdan uygun durumlarda yenilenebilir malzemelerin kullanılması ve tesislerinin CO2 ayak izini azaltılması sayesinde sürdürülebilirlik hedeflerine de katkıda bulunuyor. Bu iş birliği, Pirelli ve BMW Group'un çevreci mobilite konusundaki ortak vizyonunu ve lastik teknolojisinin sınırlarını daha da zorlama konusundaki kararlılıklarını vurguluyor. Yeni versiyon Ağustos 2024'ten itibaren BMW 7 Series için satışa sunulacak. Bu teknolojinin, 2024'ün ikinci yarısında yeni BMW X3 ile başlayarak gelecekteki diğer BMW modelleri için de devreye alınması hedefleniyor. 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR