SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 26 Ocak 2023 02:13

PİLOT EĞİTİM KURSUNA BÜYÜK İLGİ

Dünyada hızla gelişen teknoloji ve yapay zekâ alanında 'donanımlı ve bilgili bir gençlik' için yatırımlara öncelik tanıyan Yeşilyurt Belediyesi, 'Drone (FPV) Yarış Pilotu Eğitim' kursu ile gençlerin hayallerine kavuşmalarına fırsat tanıyor.

Pilot eğitim kursuna büyük ilgi

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Teknofest Gençliği’ Projesi kapsamında; Yeşilyurt Kent Konseyi, Yeşilyurt Belediyesi AR-GE Müdürlüğü ve Kentsel Gelişim Derneği işbirliğiyle başlatılan ‘Drone (FPV) Yarış Pilotu Eğitim’ kursunda; insansız hava araçları, havacılık kuralları, uçuş prensipleri, meteoroloji, hava trafiği, kumanda sistemi, cihaz bakımı ve onarımı konularında teorik ve pratik eğitimler veriliyor.

Gençleri hayallerini gerçekleştirmeleri için desteklediklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Gençlerimizin geleceğin teknolojik aletlerini öğrenmeleri, bu alanda ki yeteneklerini ortaya çıkartıp kapasitelerini geliştirmeleri için her türlü desteği veriyoruz. Geleceğin en gözde meslekleri arasında yerini alacak olan ‘Drone (FPV) Yarış Pilotu’ alanında gençlerimizi bugünden yetiştirmek için de alanında uzman isimlerin gözetiminde teorik ve pratik eğitimler veriyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak AR-GE çalışmalara çok büyük önem veriyoruz. Özellikle de gençlerimizin yüksek teknoloji, robotik kodlama ve yazılım alanında kendilerini yetiştirmeleri içinde üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Kiltepe mahallesinde hizmete sunduğumuz Yeşilyurt Mesleki ve Yaşam Merkezindeki teknoloji atölyemizin yanı sıra şu anda yapımı devam eden Yeşilyurt Bilim Merkezimiz, ARGE Müdürlüğümüz ile Yeşilyurt Kent Konseyimizin ortaklaşa düzenlediği bu tür kurslarla teknolojiye meraklı gençlerimizi bir araya getiriyoruz, son teknolojik aletlerle birlikte onlara en güzel şartlarda eğitim fırsatı sunuyoruz. Gençlerimizde inşallah aldıkları eğitimler sayesinde gelecekte ülkemize ve milletimize yararlı hizmetlerde bulunacaklardır.  Kursumuza katılan gençlerimiz gelecekte dron yarış pilotu olarak hem hayallerini gerçekleştirecekler hem de gelecekte bu alanda kendisini yetiştirmiş, eğitim almış birey olarak ta farklı bir alanda meslek sahibi olacaktır.” diye konuştu.



ABONE OL