Dolar $
33.16
%0.04 0.01
Euro €
35.86
%-0.05 -0.02
Sterlin £
42.51
%-0.39 -0.17
Çeyrek Altın
4256.87
%-0.28 -11.63
SON DAKİKA
Bloomberg | Petrol Perşembe 01 Ağustos 2024 06:36

PETROLDE HIZLI YÜKSELİŞ

Petrol, İran'ın kendi topraklarında Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesine misilleme olarak İsrail'e saldırı emri verdiği bildirilmesinin ardından yükselmeye devam etti.

Petrolde hızlı yükseliş

Brent ham petrolü, önceki seansta yüzde 3,6 yükseldikten sonra varil başına 81 doları aşarken, ABD ham petrolü 78 doların üzerinde. New York Times'ın bildirdiğine göre, İran'ın Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'e doğrudan saldırı emri verdi.

Petroldeki yükseliş, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün kilit üyeleri ve müttefikleri tarafından yapılan bir inceleme toplantısından önce gerçekleşti. Temsilciler, grubun Perşembe günü yapılacak oturumunda dördüncü çeyrekte başlayacak üretimi yeniden başlatma planlarında herhangi bir değişiklik yapılmamasını bekliyor.

Commonwealth Bank of Australia analisti Vivek Dhar, "Petrol piyasaları, Haniye suikastının İran'ı İsrail ile savaşa doğrudan sokacağından endişe duyuyor. Bu, İran'ın petrol arzını ve ilgili altyapısını riske atabilir" dedi.

Ham petrol, Temmuz ayında aylık düşüş kaydetmesine rağmen, en büyük ithalatçı Çin'den gelen taleple ilgili endişelerin artmasıyla bu yıl hala yüksek. Boğa piyasası, dünyanın ham petrolünün yaklaşık üçte birinin kaynağı olan Orta Doğu'daki gerginlikler ve OPEC+ kısıtlamaları ve parasal gevşemenin ABD talebini artıracağı beklentileri tarafından yönlendirildi. Fed Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü, faiz oranı indiriminin Eylül ayında gelebileceğini söyledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR