Personellere yemek imkanı
işletmelerin çalışanlara sunması gereken bir haktır. Öyle ki çalışanlara iş
sürecinde yemek imkanı sağlanması bir işletmenin kurum kültürünü ve çalışanlara
verdiği değeri de göstermektedir. Bu gider işverenin çalışanlarına sağladığı
sosyal bir hak olarak değerlendirildiği için hem iş kanunu hem de muhasebe
kuralları çerçevesinde kayda alınmalıdır.
Personel İçin Yemek Desteği Sunmanın Yolları
Personellerin iş motivasyonunu korumak için donanımlı bir
çalışma ortamı yaratmak oldukça önemlidir. Zira bir çalışanın temel ihtiyaçları
düşünülerek hazırlanan çalışma ortamında demek aynı zamanda verimlilik
demektir. Çalışanlar yemek gibi temel gereksinimlerini düşünmeye gerek duymadan
iş süreçlerine devam etmeleri için günümüzde birçok seçenek bulunmakta. Bu
seçeneklerden bazıları iş yerinde bir yemekhane hazırlamak veya bir catering
firmasıyla anlaşarak günlük yemek sunmak. Ancak günümüzde bu yollar işletmeler
için maliyetli olabilir. Bunun için yan hak hizmetleri tarafından sunulan yemek
kartı gibi sistemleri tercih etmek yerinde olacaktır. Çünkü bu hizmetler hem
muhasebeleştirme açısından hem de tasarruf açısından oldukça avantajlıdır. Yemek kartı uygulamalarını tercih ederek %100’e
varan vergi indirimi fırsatlarından yararlanabilirsiniz.
Personel Yemek Giderleri Muhasebe Kaydı
Personel yemek giderleri, işletmeler için gider olarak kabul
edildiği için muhasebe kayıtlarında doğru bir şekilde işlenmesi önemlidir.
Vergi mevzuatı, bu tür giderlerin nasıl kaydedileceğine dair belirli kurallar
koymuştur. İşletmeler, bu giderleri gider hesaplarına işlerken aynı zamanda KDV
hesaplamalarını ve stopaj kesintilerini de dikkate almalıdır. Doğru bir
muhasebe kaydı, işletmenin finansal tablolarının gerçekçi olmasını ve vergi
avantajlarından faydalanmasını sağlar.
Yemek Bedelinin Nakit Olarak Ödenmesi
Eğer işletme yemek hakkını personele nakit olarak öderse bir
takım vergi kalemlerini de hesaba dahil etmelidir. Personel giderlerinin nakit
olarak ödenmesi halinde bu giderin muhasebe kaydında şu vergi kalemleri de yer
almalıdır:
- SGK
İşveren Hissesi
- SGK
İşçi Primi
- Gelir
Vergisi
- Damga
Vergisi
Bu vergi kalemlerinin oranları Resmi Gazete’de her yıl
düzenli olarak yayınlanmaktadır. Bu hesaplama personelin günlük yemek gideri
üzerinden yapılmaktadır. Vergi istisnaları ve ekstra ücretlerin detaylı olarak
girilmesi muhasebe kaydını sağlıklı bir şekilde tutabilmek için önemlidir
Çalışanlar İçin Yemekhane Hizmeti Sunulması
Personel yemek desteğini yemekhane tesisiyle sağlamak da işletmelerin tercih ettiği yöntemlerden birisidir. Yemek desteğinin bu şekilde sağlanması durumunda gelir vergisi istisnası belirlenir. Bu doğrultuda çalışanlara ayrılan yemek bedeli bordroya eklenmeden muhasebeleştirilir.
Çalışan Yemek Desteğinin Yemek Kartı ile Ödenmesi
Yemek kartı ile çalışan yemek desteği ödemesi,
işletmelerin çalışanlara yemek desteği sunmak için en sık tercih ettiği
yöntemlerden birisidir. Bu yöntem hem çalışanlar için esneklik sağlarken hem de
işverenlere önemli vergi avantajları sunar. Yemek desteğinin Resmi Gazete’de
belirlenen günlük yemek tutarınca verilmesi gelir vergisi, damga vergisi, SGK
ve KDV istisnası sağlamaktadır. Bu muafiyetlerle ulaşan %100 vergi avantajı,
işverenin tasarruf etmesi için oldukça değerlidir. Bir yan hak şirketiyle
sağlanan bu hizmet muhasebeleştirme süreçlerini de kolaylaştırmaktadır.