SON DAKİKA
Perakende Perşembe 05 Eylül 2024 14:08

PERAKENDE SEKTÖRÜ YZB KONFERANSI VE FUARI'NDA BULUŞACAK

Perakende sektörünün paydaşlarını bir araya getiren Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) Konferansı ve Fuarı, 11-12 Eylül'de İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Perakende sektörü YZB Konferansı ve Fuarı'nda buluşacak

Türkiye Perakendeciler Federasyonu'ndan (TPF) yapılan açıklamaya göre, federasyon tarafından bu yıl 15. kez düzenlenecek etkinlik, dijital ve fiziki ticaretin kesişim noktasında "fijital ticaret" kavramını merkeze alacak.

Perakende sektörünün geleceğine dair önemli konuların masaya yatırılacağı fuarda, üst düzey oturum ve panellerle katılımcılara geniş bir vizyon sunulması amaçlanıyor.

Etkinlik boyunca dijitalleşme, tüketici davranışlarındaki değişimler, sürdürülebilirlik ve markalaşma gibi başlıklar etrafında sektörün önde gelen isimleri tarafından sunumlar yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TPF Başkanı Ömer Düzgün, YZB'nin perakende sektörünün tüm bileşenleri için bu yıl da büyük bir önem taşıdığını belirterek, "YZB 2024, perakende sektörünün tüm paydaşları için büyük bir buluşma ve ortak aklın yürütülmesi adına önemli fırsatlar sunacak. Bu yılki etkinlikte, sektörün beklentilerini fazlasıyla karşılamayı ve gelecek vizyonumuzu birlikte şekillendirmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "YZB, bu yıl da sektördeki en önemli işbirliklerine ev sahipliği yapacak"

Düzgün, YZB'nin perakende dünyasının geleceğini yeniden tanımlayan bir platform olduğunu, fijital ticaretin de geleceğin iş yapış biçimlerini belirleyecek temel unsurlardan biri olarak öne çıktığını aktararak, etkinlikte bu kavramı derinlemesine ele alarak sektöre yeni bir perspektif kazandırmayı hedeflediklerini aktardı.

Etkinliğin perakende sektörünün geleceğine dair önemli bir buluşma noktası olduğunu anlatan Düzgün, şunları kaydetti:

"Fuar alanında, perakende sektöründeki öne çıkan markalar ve ürünlerin yanı sıra tedarik zincirinin tüm unsurları iki gün boyunca buluşma fırsatı yakalayacak. Bu, katılımcılarımız için hem iş geliştirme hem de yeni işbirlikleri kurma açısından büyük fırsatlar sunacak. YZB, her yıl olduğu gibi bu yıl da sektördeki en önemli işbirliklerine ev sahipliği yapacak. YZB 2024, sektörümüzün dinamiklerini yeniden değerlendirmek, yeni fikirler üretmek ve paydaşlarımızla güçlü işbirlikleri kurmak adına büyük fırsatlar sunuyor."