Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Perşembe 21 Aralık 2023 19:13

PAVO GROUP, EDGECORE İLE İŞ ORTAKLIĞINI DUYURDU

Pavo Group ile önde gelen ağ teknolojisi sağlayıcısı Tayvan merkezli Edgecore Networks arasında uzun vadeli işbirliğinin ilk adımı atıldı.

Pavo Group, Edgecore ile iş ortaklığını duyurdu

Şirketten yapılan açıklamaya göre, aviyonik sistemler, haberleşme, bilgi güvenliği, havacılık, savunma alanlarında faaliyet gösteren yerli ileri teknoloji sağlayıcısı Pavo Group ile veri merkezleri ve telekomünikasyon sağlayıcıları için açık ağ çözümleri sunan Edgecore Networks arasında "Partnership Projesi" kapsamında teknoloji ekosisteminde erişim dengelerini değiştirecek bir iş birliğinin başladığı duyuruldu.

Bu ortaklık sayesinde, Edgecore'un yenilikçi ağ çözümleri vizyonu Türkiye pazarında Pavo Group'un yerel üretim deneyimi ve hakimiyeti ile birleşecek. İki şirketin uzmanlıklarını birleştirerek yenilikçi ağ çözümleri konusunda teknoloji transferi gerçekleştirmesinin ürün çeşitliliğinde pozitif bir artışa sebep olması bekleniyor.

Pavo Group ve Edgecore'un ileri teknoloji kabiliyetlerinin birleşmesiyle faaliyete geçirilen ortaklık sonucunda oluşan üretim değerleri "Made in Türkiye" damgasının bir parçası olarak küresel pazardaki yerlerini alacak.

- "Edgecore ile yürüteceğimiz işbirliği süreci bağımlılıkları kırarak erişilebilirliği artıracak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pavo Group Yönetim Kurulu Başkanı Alper Özbilen, dünyanın önde gelen ağ teknolojisi şirketlerinden biri olan Edgecore Networks ile veri haberleşmesi alanındaki ileri seviye ürünler üzerinde ortak AR-GE ve üretim konusundaki işbirliğinin ilk adımını paylaşmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Özbilen, "Uzun bir süredir haberleşme sektörü, birkaç küresel tekelin bağımlılık döngüsü içerisine sıkışmış durumdaydı. Edgecore ile yürüteceğimiz işbirliği süreci, açık kaynağa dayalı tasarım ve üretim faaliyetlerinden aldığı güçle bağımlılıkları kırarak erişilebilirliği artıracaktır." ifadelerini kullandı.

Edgecore Başkan Heimdall Siao da Edgecore'un en yeni nesil taşıyıcı, veri merkezi ve kurumsal ağ çözümlerini Türkiye'deki pazarlara getirmek için Pavo Group ile ortaklık yapmaktan heyecan duyduğunu kaydetti.

Siao, "Edgecore'un çözümleri, açık donanım platformlarımızdan, ayrıştırılmış NOS ekosistemimizden ve SONiC gibi açık kaynaklı yazılım çözümlerimizden yararlanarak müşterilerimize ve iş ortaklarımıza daha fazla olanak sağlamaya yardımcı oluyor. Açık ağ çözümlerimiz Pavo Group'un yerel üretim ve ürün tasarımı yetenekleriyle birleştiğinde, Türkiye'deki müşterilerimizin ağ altyapıları üzerinde daha fazla kontrol ve sahiplik sahibi olmalarını ve en yeni teknolojileri daha hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde benimsemelerini sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.


ABONE OL