Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Kültür - Sanat - Magazin Cuma 26 Temmuz 2024 09:23

PARİS'TE YENİDEN OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLMAYI HEDEFLEYEN MİLLİ OKÇU METE GAZOZ'UN HAYATI BELGESEL OLDU

Allianz Türkiye'nin ana sponsoru olduğu Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonluğunu aynı anda elinde bulunduran ilk okçu olarak tarihe geçen Mete Gazoz'un çocukluk yıllarından başlayan başarı öyküsü belgesel oldu. Mete Gazoz'un henüz üç yaşında eline aldığı ok ve yayla başlayan, rakipleri kadar kendisiyle de mücadele ettiği yolculuğunda, genç bir sporcu olarak yaşadıkları ve hedefleri, Allianz Türkiye'nin hazırladığı "Mete" belgeselinde anlatıldı.

Paris'te Yeniden Olimpiyat Şampiyonu Olmayı Hedefleyen Milli Okçu Mete Gazoz'un Hayatı Belgesel Oldu

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın 2021-2028 yılları arasında global sigorta ana ortağı Allianz, Türkiye’de destek verdiği sporcuların hikayelerini sporseverlerle buluşturduğu belgesel serisine bir yenisini daha ekledi. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanarak olimpiyat tarihinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk okçu olan ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda unvanını korumayı hedefleyen milli okçu Mete Gazoz’un başarı öyküsü, ana sponsoru Allianz Türkiye’nin desteğiyle belgesel haline getirildi. Yapımını içerik ajansı Contentinopolis’in, yönetmenliğini ise Tugay Güntekin’in üstlendiği “Mete” isimli belgesel, Allianz Türkiye’nin kurumsal YouTube kanalı üzerinden izleyicilerle buluştu. 

 

Belgesel, iki yaşındayken kendisi gibi milli okçu olan babası Metin Gazoz’un müsabakalarını izlemeye giden, üç yaşındayken ilk okunu atan Mete Gazoz’un, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonluklarına uzanan hikayesini en yakın tanıklarıyla anlatıyor. İzleyiciler, Mete Gazoz’un kariyerinin dönüm noktalarını, yaşadığı iniş ve çıkışları, 2024 Paris Olimpiyatları’na hazırlık sürecini ve hedeflerini, genç sporcunun neşeli anlatımı ve eğlenceli anıları eşliğinde izleme şansı buluyor. Paris’te yeniden olimpiyat şampiyonu olmanın yanı sıra takım yarışmasında da madalya almayı hedefleyen Mete Gazoz, belgeselde “Bir şeyi elde etmekle korumaya çalışmak arasında büyük fark var. Bir şeyi elde etmeye çalışan sporcunun korkusu olmaz, bir şeyi korumaya çalışan sporcunun ise kaybedecek çok şeyi olur. O yüzden ben hala hem bireyselde hem de takım halinde Olimpiyat şampiyonluğunu elde etmek için çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Allianz Türkiye Pazarlama ve Dijital Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Onur Kırcı, Paris yolculuğunda Mete Gazoz’a destek olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Her başarılı insanın hayatında bazı inişler ve çıkışlar olur. Önemli olan iniş anlarında motivasyonunu korumak, ailenin ve çevrenin de desteğiyle daha kuvvetli bir şekilde ayağa kalkmak ve başarıya ulaşmaktır. Mete Gazoz da bu evrelerden geçmiş olan başarılı bir sporcu. Onunla tanışan herkes, müthiş enerjisini ve özgüvenini hissediyor. Olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inancımız tam. Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın sponsoru olarak, topluma ilham veren sporculara desteğimiz sürecek” dedi.

 

Allianz Türkiye, ana sponsoru olduğu paralimpik Dünya şampiyonu yüzücü Sümeyye Boyacı ile Dünya ve Avrupa şampiyonu milli tekvandocu Merve Dinçel’in belgesellerini de geçtiğimiz aylarda kurumsal YouTube kanalında izleyicilerle buluşturmuştu. 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR