Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.06
%0.14 0.05
Sterlin £
42.88
%0.07 0.03
Çeyrek Altın
4257.13
%1.36 56.33
SON DAKİKA
Haber Merkezi | ÇALIŞMA YAŞAMI VE SENDİKALAR Pazar 14 Temmuz 2024 08:02

PALANDÖKEN'DEN YENİ YAPILANDIRMA TALEBİ

Palandöken, "Esnafımızın düzlüğe çıkması için daha önce olduğu gibi vergi, trafik, SGK prim borçları gibi devlete olan borçlarda kapsamlı ve uzun vadeli bir yapılandırma şart." dedi.

Palandöken'den yeni yapılandırma talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüksek enflasyon nedeniyle zor günler geçiren esnafın rahatlaması için "yeni bir yapılandırmaya" ihtiyaç olduğunu belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, yüksek enflasyonun piyasaların dengesini bozduğuna işaret etti.

Ekonominin canlanması ve devletin gelirini artırması için uzun vadeli bir yapılandırmaya ihtiyaç bulunduğunun altını çizen Palandöken, "Esnafımızın düzlüğe çıkması için daha önce olduğu gibi vergi, trafik, SGK prim borçları gibi devlete olan borçlarda kapsamlı ve uzun vadeli bir yapılandırma şart." ifadesini kullandı.

Yeniden yapılandırmanın devlete de önemli katkısı olacağını savunan Palandöken, şunları kaydetti:

"Hem insanların borçtan kurtulmasını hem de istihdamın hareketlenmesini sağlayacak önemli bir şey. Bir yapılandırmayla ve bunun ödenebilir miktarlarda olmasının sağlanması suretiyle geçtiğimiz 2023 yılındaki 156 milyar liranın çok daha üstünde bir gelir sağlanmış olacak. Esnafın da mağduriyeti önlenecek."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR