Dolar $
34.07
%0.02 0
Euro €
37.76
%-0.89 -0.33
Sterlin £
44.89
%-0.64 -0.29
Çeyrek Altın
4517.75
%0.45 19.92
SON DAKİKA
iş bankası web
iş bankası mobil
GÜNCEL Çarşamba 28 Ağustos 2024 02:01

PAHALILIK JET SOSYETEYİ DE VURDU

Cemiyetsosyete.com'un kurucusu PR ve İletişim Uzmanı Arzu Kalaylı, ünlülerin bu yılki tatil rotalarını değiştirdiğini söyledi.

Pahalılık jet sosyeteyi de vurdu

Türkiye’de tatil yapmanın vatandaşlar için imkansız hale geldiğini söyleyen Arzu Kalaylı, pahalılıktan iş, sanat ve spor camiasının da negatif etkilendiğini ve vatandaşlar gibi ünlülerin de tatil için farklı destinasyonlara yöneldiğini açıkladı.

 

Muğla'nın Bodrum ilçesi her yıl olduğu gibi bu yıl da pahalılıkla gündeme gelirken, cemiyetsosyete.com’un kurucusu Arzu Kalaylı da, Tatil beldelerindeki doluluk tartışmalarına katıldı. Birçok Türk turistin pahalılık nedeniyle Yunanistan'daki adaları tercih ettiğini söyleyen Kalaylı, Türkiye'deki tatil beldelerinde bu yıl istenen doluluğa ulaşılamadığını söylüyor.

JET SOSYETE BODRUM’DAKİ PAHALILIKTAN ŞİKAYETÇİ

Bodrum merkezin fiyatları orta ve yüksek gelirlilere göre değişkenlik gösterdiğine dikkat çeken Arzu Kalaylı, İş ve cemiyet hayatındakilerin de bu pahalılıktan etkilendiğini söylüyor. Orta ve yüksek gelirlilerin tatil yapabileceği bölgeler arasında yer alan Bitez, Ortakent, Akyarlar ve Turgutreis bölgelerinde doluluğun düşük kaldığını söyleyen Arzu Kalaylı, jet sosyetenin, iş, sanat ve spor camiyasının ünlü isimlerinin, tatil yaptıkları Yalıkavak ve Türkbükü'nde de doluluklarda gözle görülür bir düşüş olduğuna dikkat çekiyor.

PLAJLARA GİRMEK 4 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Muğla'nın Bodrum ilçesi, bu yıl ekonomik krizin derinleşmesiyle sessiz bir dönem yaşıyor. Özellikle konaklama ve yeme-içme sektöründeki fiyat artışları, turist sayısında gözle görülür bir azalmaya yol açtı. Örneğin, bir orta halli plaj girişi için 4,000 ila 5,000 TL ödemek gerekiyor.

 

TATİL BÖLGELERİ BOŞ KALDI, İLGİ YUNANİSTAN’A KAYDI

Yapılan bir araştırmaya göre temmuz ayında Yurt dışında en çok tercih edilen destinasyonlar İtalya, Yunanistan, İspanya ve Fransa oldu. Bir çok ünlü ismin de ilk tercihleri arasında Yunanistan’ın yer aldığını söyleyen cemiyetsosyete.com’un kurucusu Arzu Kalaylı, “Birçok iş adamı, sanatçı ve sporcu pahalılıktan dert yanıyor. Ünlüler dünyadaki benzer destinasyonlara göre Türkiye’nin çok pahalı kaldığını gerekçe göstererek başka ülkelere akın ediyor. Özellikle Yunanistan adalarında önemli bir yoğunluk yaşanıyor” dedi.