Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 27 Temmuz 2024 20:01

ÖZTRAK: BÜYÜME VE İSTİHDAMIN OLMADIĞI YERDE GELİR ADALETSİZLİĞİ DAHA DA ARTAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararları hakkında açıklama yaptı.

Öztrak: Büyüme ve İstihdamın olmadığı yerde gelir adaletsizliği daha da artar

CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Haziran ayı faiz kararında, “Aylık enflasyonun ana eğilimindeki zayıflama mayıs ayında geçici bir kesintiye uğramıştır” açıklamasını hatırlatarak "Aynı TCMB, Temmuz ayı faiz kararında da, 'Öncü göstergeler temmuz ayında aylık enflasyonun geçici olarak artacağına işaret etmektedir' değerlendirmesinde bulundu" dedi.

Milletvekili Öztrak, böyle devam ederse, enflasyonun seyrindeki “geçici” kesintiler gibi rasyonel politikaların da kısa zaman içinde geçici olacağını vurgulayarak "Ekonomide verimliliği artıracak politikalar ortada yok, dar ve sabit gelirlileri sıkıntıdan kurtaracak bir gelirler (maaş-aylık-ücret) politikası ortada yok. Yoksul kesimlere sahip çıkacak, kapsayıcı politikalar ortada yok" dedi.

Lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini belirten Öztrak, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Etkinliğini yitirmiş yandaş zombi şirketlere ve faiz lobilerine para aktararak enflasyon düşmez, kalıcı büyüme ve istihdam artışı sağlanamaz. Büyüme ve istihdamın olmadığı yerde gelir adaletsizliği daha da artar. Yoksul daha yoksul olur, orta direk çöker, millet yoksullukta eşitlenir."

ABONE OL