SON DAKİKA
GÜNDEM Pazartesi 30 Eylül 2024 20:47

ÖZEL SEKTÖR İÇİN YEREL KALKINMA HAMLESİ AÇIKLANACAK

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özel sektör için yerel kalkınma hamlesi teşvik programını önümüzdeki haftalarda ilan edileceğini belirtti. Erdoğan fiyat artışları için de, "Fiyat köpüğünün yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu daha da hızlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Özel sektör için yerel kalkınma hamlesi açıklanacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, ülkemizin ticari hayatını zehirleyen fırsatçılığa karşı alınan tedbirleri masaya yatırdıklarını belirterek, "Fahiş fiyat artışı yapanlar ile etiket oyunları yapanlara denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız. Fiyat köpüğünün yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu daha da hızlanacaktır" dedi.

Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya ovasına özel olarak odaklanılacağını belirten Erdoğan, "Burada sulama yatırımlarını tamamlamayı, akıllı tarım uygulamalarına hızla geçmeyi ve turizm gelirlerini artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

ErdoğanöÖzel sektör için yerel kalkınma hamlesi teşvik programını önümüzdeki haftalarda ilan edileceğini dile getirdi.

New York'ta iken İsrail'in, Lübnan'a yönelik saldırılarını daha da artırdığını söyleyen Erdoğan, "Aralarında çok sayıda çocuğun olduğu 1000'i aşkın Lübnanlı hayatını kaybetti. Lübnan Başbakanı sayın Mikati ile görüşmemizde Türkiye'nin güçlü desteğinin yanlarında olduğunu çok net söyledim. 30 ton insani yardım Çarşamba günü Beyrut'a ulaştı. Yardımlarımızı güvenlik şartları elverdiği ölçüde devam ettireceğiz. Lübnanlı kardeşlerimizin ihtiyaçları katlanarak artıyor. Şimdiden 1 milyona yakın Lübnanlı sivil yerlerinden edildi" diye konuştu.

Bu süreçte aslolanın İslam dünyasının tavrı olduğunu belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'da yaşanan zulme en büyük tepkiyi İslam ülkeleri vermelidir. Mazluma el uzatma noktasında bizim tüm dünyaya liderlik yapmamız gerekiyor. Kardeşlerimize biz sahip çıkmazsak başkalarının destek olmasını zaten bekleyemeyiz. İsrail'i ateşkese zorlayacak, ekonomik, ticari ve ekonomik adımlar atılmıyor. Bu atalet karşısında üzüntü duyduğumuzu özellikle söylemek isterim.