Dolar $
32.78
%0.17 0.05
Euro €
35.3
%0.47 0.16
Sterlin £
41.73
%-0.2 -0.08
Çeyrek Altın
3995.51
%-0.39 -15.65
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Cuma 28 Haziran 2024 09:00

ÖZEL: BİZ 'GEÇİNEMİYORUZ' DİYEN HERKESİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme dair basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özel: Biz 'geçinemiyoruz' diyen herkesin sesi olmaya devam edeceğiz

Özgür Özel, siyasette normalleşme konusuna değinerek şunları söyledi:

"Normalleşme hukuka uymaksa onların hukuktan büyük kaygıları var. Sayın Cumhurbaşkanı da şunu söyledi zaten, "muhalefetle ittifak olmaz, diyalog olur siyasetin normali budur" dedi.

Bende haftalardır bunu söylüyorum. Yani bir masa etrafında oturunca bu masa ya ittifak masası olacak ya da devrilecek savaş çıkacak. Siyaset böyle bir yer değil. Bazen rakibinizle oturur müzakere edersiniz bazen ülkenin ortak menfaatleri için katkı sağlarsınız bunlar başka bir şeydir.

İktidar iktidarlığın yapacak.  Ne isteniyor; enflasyonu düşürecek, hayat pahalılığını düşürecek, işsizlere iş bulacak, yoksulları bu cendereden kurtaracak. Yapabiliyor mu? Yapamıyor.

Muhalefet muhalefetliğini  yapacak. Ne yapacak, bu toplum kesimlerinin sesi olacak, onların dertlerini anlatacak, maaşlarına zam isteyecek. Olmadı mitingler yapacak, yollara düşecek sesini duyuracak.

Vatandaşlara ve anketlere bakarsanız muhalefet görevini yapıyor. Görevimizin en önemli süreçlerinden bir tanesi Pazar günü Kocaeli’nde yapacağımız büyük emek mitingidir. Biz geçinemiyoruz diyen herkesin sesi olmaya devam edeceğiz.

5 Kasım’dan itibaren Erdoğan’a hakaretim yok, bir hakarette duymadım. Bir dava açmadım, bana da bir dava açılmadı. Haftada 3’er hakaret davasının havada uçuştuğu bir ülkeden bu ülkenin vatandaşı da memnun değil.

Bu şartları dayatan MHP’nin çok arzuladığı o gerginlik  siyasetini de bu ülke hak etmiyor. O oyunlara gelmeyiz. İstedikleri kadar tehdit etsinler sakinliğimizi koruruz diyeceğimizi söyleriz.   Sayın Erdoğan’ın bazı kelimelerini acaba MHP’ye mi diyor diye bir okuyun."

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR