Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Perşembe 25 Temmuz 2024 15:00

ÖZEL: AK PARTİ'DEN ALDIĞIMIZ BELEDİYELERDE İNANILMAZ BORÇLAR VAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'de gündeme ilişkin açıklama yaptı. Özel, "Geçmişten bugüne AK Parti'den aldığımız belediyelerde bilhassa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve vergi dairesine inanılmaz borçlar var." dedi.

Özel: AK Parti'den aldığımız belediyelerde inanılmaz borçlar var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in bazı satırları şöyle:

‘’Türkiye’ye dışardan bulduğumuz kaynağı belediyelerimize kullandırtmıyor. Şimdi de gelmiş, geçmişten bugüne AK Parti’den aldığımız belediyelerde bilhassa SGK ve vergi dairesine inanılmaz borçlar var. Zamanında SGK’nın parasıyla gelmiş burada belediyecilik yapmış. Ona rağmen kazanmışız. AK Parti döneminde ödenmeyen parayı, MHP döneminde ödenmeyen parayı bir seferde faiziyle senin paralarından keseceğim. Bunun tek amacı belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak.

Buradan sesleniyorum; belediyeleri zora sokarak, halkın hizmetini aksatarak, CHP’yi yıpratacağını düşünüyorsan aldanıyorsun. Halk arkamızda. Sana bunun hesabını ilk sandıkta soracak. Bugün Türkiye’de SGK’ya belediyelerin toplam borcu, 14 milyar 699. Son sayıştay raporlarına göre, en borçlu belediyeler AK Parti’den yeni devraldığımız belediyeler. En borçlusu Bursa büyükşehir, Sakarya, Ordu, Balıkesir ve Denizli. En borçlu 5 belediye. Bizden kesmeye kalkıyorlar.

Bu sayede istiyor ki; çöpler toplanamasın desin ki 'CHP geldi çöpleri toplamıyor.' Toplu taşıma aksasın, 'CHP yapamıyor.' Ama neye başvurursan başvur bir yolunu bulacağız, bu hizmeti yapacağız. Milletin gönlünü fethedeceğiz. O iktidarı senin elinden alacağız.

AK Parti’den aldığımız birçok belediyede gördüm. Şimdi de Balıkesir’ gördüm. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kamuya olan borçları bunun için geçmişte AK Parti döneminde sıkışınca camiyi ve etrafındaki meydanı borca karşılık vermişler. Kendi AK Partili belediyenin borcunu sildirmişler.

Buradan söylüyorum; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami camidir. Orada hizmet görülecek. O caminin tapusu belediyeden maliyeye geçince varıp da camiyi yıkacak, boşaltacak hal yok. Ama sen bunu borca karşı AK Partili belediyeden kabul ediyorsun. Madem öyle, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerdeki tüm camilerin, elektrik trafolarının, ortak kullanım alanlarının tamamını sana veriyoruz. Al bunları düş yakamızdan. Millete hizmet etmemize engel olma.

Sokak hayvanları sorunu elbette büyük bir sorun ama çözümü katliam değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün milletvekilleriyle ayrı ayrı gurur duyabilirsiniz. Onlar olmasaydı büyün sakat köpekler ya da barınağa toplanıp bir ayda sahiplendirilememiş köpekler çamaşır suyuyla zehirlenerek 6 saat içinde acı acı seslerle katledileceklerdi. Gurubumuz mücadele etti ve canlarımızı katliamdan kurtardı. Ancak tehlike geçmiş değil. Bütün hayvanseverleri AK Parti’nin oyununa karşı uyanık olmaya, dirençli olmaya ve mücadele etmeye davet ediyorum. Taşıdığı iktidarın sorumluluğu Erdoğan’a ağır geliyor.

Her emekli her ay 5 altın kayıpta. Daha ocak ayında 10 bin liralık emekli maaşı 25 kilo dana kıyma alırken şimdi 20 kilo dana kıyma alıyor. Yani ocaktan bugüne bile emeklinin sofrasında ayda 5 kilo kıyma çaldılar. Diyoruz ki; emekliye sahip çık. Para yok diyor. Erdoğan’a emekli ağır geliyor, asgari ücretli ağır geliyor, çiftçi ağır geliyor. Ağırsa bırak, çıkar küfeyi gör bak nasıl taşıyacağız emekliyi, nasıl taşıyacağız asgari ücretliyi, nasıl milletin efendisi yapacağız yeniden köylüleri.’’

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR