Dolar $
32.94
%-0.02 -0
Euro €
35.82
%-0.23 -0.08
Sterlin £
42.43
%-0.3 -0.13
Çeyrek Altın
4141.05
%0.89 36.18
SON DAKİKA
Kübra ÇETİNDAĞ | Turizm Perşembe 25 Temmuz 2024 14:11

ÖZBEKİSTAN DESTİNASYON TANITIM ETKİNLİĞİ TÜRSAB'DA GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Merkezi, Özbekistan Destinasyon Tanıtım etkinliğine ev sahipliği yaptı. Özbek mutfağının da tanıtıldığı etkinlikte Özbekistan heyetinde yer alan turizmciler sektör profesyonelleri ile bir araya geldi. Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Sherzod Abdunazarov'un da katıldığı etkinlik, Türkiye ile Özbekistan arasındaki turizm ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkı sağladı.

Özbekistan destinasyon tanıtım etkinliği TÜRSAB'da gerçekleşti
Özbekistan Destinasyon Tanıtım Etkinliği, 24 Temmuz Çarşamba günü TÜRSAB ev sahipliğinde genel merkezde gerçekleştirildi. Etkinliğe TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Talip Aldemir ve Erol Türk'ün yanı sıra; Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Sherzod Abdunazarov, Özbekistan Turizm Ofisi Pazarlama Başkanı Aziz Mirdjalilov, Rocket DMC International CEO'su Roula Jouny, Rocket DMC Genel Müdürü Nigina Mukhtarova, Air Samarkand Pazarlama Direktörü Oleg Ivanov yer aldı. Çok sayıda seyahat acentası temsilcisinin katıldığı etkinlikte katılımcılar, Özbekistan'ın yerel çalgıları ve dansları eşliğinde karşılandı.

ÖZBEKİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE GELEN TURİST SAYISI 470 BİNE ULAŞTI

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, sözlerine Türkiye ile Özbekistan arasındaki tarihi ve kültürel bağlara vurgu yaparak başladı. Günaydın, "Binlerce yıllık kültür bağı ile birbirine bağlı iki ülke olan Türkiye ve Özbekistan arasındaki ticari ilişkiler de gün geçtikçe güçleniyor. Ticaret hacmimiz 3 milyar dolara yaklaşırken geniş ölçekli iş birliğimiz, gerçekleştirilen üst düzey temaslarla daha da derinleştiriliyor. Ticari ilişkilerimizin gelişmesinden ziyade bizi asıl mutlu eden ise iki ülke arasında kültürel yakınlaşmanın giderek artması. Bunu sağlayan sektörlerin başında ise turizm geliyor. Asya'daki stratejik ortağımız Özbekistan'ın kültürel ve manevi mirasına vatandaşlarımızın ilgisinin gün geçtikçe arttığını ve Özbekistan’a daha çok vatandaşımızın gitmesi için çalışacaklarını dile getiren Günaydın, “Gerçekten çok güzel bir ülke, ben gördüm ve birçok ülke vatandaşımızın da gitmesini istiyoruz. 2023 yılında yurt dışına çıkan vatandaşımızın sayısı 12 milyon. O yüzden seyahat acentalarımızın alternatif rotalara ihtiyacı var. Ve bu alternatif rotalar içerisinde de en güzeli, Türk insanına her yönüyle uyabilen ülke kesinlikle Özbekistan'dır. Bununla alakalı olarak da her türlü çalışmayı birlikte yapacağız. Ülkemize Özbekistan’dan gelen ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yıl 470 bine ulaşırken Türkiye’den Özbekistan’a giden ziyaretçi sayısı ise 100 bini aşmış durumda. İki ülkenin nüfusunu dikkate aldığımızda bu sayıları çok daha yüksek seviyelere çıkartmak konusunda ise önümüzde büyük bir fırsat penceresi bulunuyor" diye konuştu. Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Sayın Sherzod Abdunazarov ile Türkiye-Özbekistan turizm ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda sohbet ettiklerini ifade eden Günaydın, Özbekistan’a info gezisi düzenlenmesi konusunda da fikir birliğinde olduklarını kaydetti.

"TURİZM ZENGİNLİKLERİNİ TURİZM ÜRÜNÜNE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN SEYAHAT ACENTALARINA İHTİYAÇ DUYULUYOR"

Turizmde sahip olunan zenginliklerin turizm ürününe dönüştürülmesi için seyahat acentalarına ve tur operatörlerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Günaydın, "Seyahat acentaları ve tur operatörlerinin organize turlar vasıtasıyla turizmin gelişimine sağladığı katkı tartışılmaz bir gerçek olarak önümüzde duruyor. Bu açıdan bakıldığında, Özbekistan’a vatandaşlarımızın artan ilgisini, iki ülkenin turizm profesyonelleri aracılığıyla daha kurumsal bir çerçeveye oturtma yönündeki gayretleri çok kıymetli buluyoruz. Bu bakımdan Özbekistan’ın turizm değerlerini seyahat acentalarımızla buluşturan bu güzel etkinliğin gerçekleştirilmesinde büyük emeği bulunan Özbekistan İstanbul Başkonsolosluğu’na teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

“KONYA BİZİM İÇİN BUHARA KADAR DEĞERLİDİR”

Daha sonra kürsüye çıkan Özbekistan'ın İstanbul Başkonsolosu Şerzod Abdunazarov, Özbekistan-Türkiye ilişkilerinin günümüzde en parlak dönemini yaşadığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Aslında bakarsanız kardeş halklarımız arasındaki bağlar çok daha eskilere dayanıyor. Dolayısıyla ilişkilerimizi sadece son yıllardaki ivmeye sınırlı tutmuyor, nice yüzyıllara dayandığını düşünüyoruz. Göktürkler döneminde aynı beşikte büyüdüğümüzü, Karahanlı, Selçuklu dönemlerindeki temaslarımızı her zaman büyük kıvançla hatırlıyoruz. Türkiye ile olan münasebetlerimizi kardeşlik hukuku temelinde değerlendiriyoruz. Zira Konya bizim için Buhara kadar değerlidir. Bursa'yı Hiva'mız kadar takdir ederiz. Ankara'yı Taşkent kadar severiz, İstanbul'a Semerkant gibi değer biçeriz." Özbekistan Turizm Ofisi Pazarlama Başkanı Aziz Mirdjalilov ve Rocket DMC International CEO'su Roula Jouny'nin de katıldığı etkinlikte, Özbekistan'ın kültürel ve turistik değerleri sunumlarla tanıtıldı. Air Samarkand Pazarlama ve PR Direktörü Oleg Ivanov'un da yer aldığı sunumlar, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

TADIM ETKİNLİĞİ VE B2B GÖRÜŞMELER KATILIMCILARA KEYİFLİ ANLAR YAŞATTI

Etkinlikte ayrıca, sektör temsilcileri ile B2B görüşmeler gerçekleştirilirken, Özbekistan mutfağından örnekler sunulan tadım etkinliği de konuklara keyifli anlar yaşattı.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR