SON DAKİKA
Teknoloji Cumartesi 14 Eylül 2024 15:52

OYUN DÜNYASINDAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER GAMİNG İSTANBUL'DA

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Gaming İstanbul, 13-15 Eylül'de Türkiye'nin dört bir yanından gelen oyunseveri Yenikapı'daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde bir araya getiriyor.

Oyun dünyasından renkli görüntüler Gaming İstanbul'da

Gaming İstanbul’da PC’den konsola, mobil oyunlardan e-spor turnuvalarına kadar pek çok platformdaki oyunu ziyaretçilerle buluşuyor. Etkinliğe katılan ziyaretçiler ayrıca ödüllü e-spor karşılaşmalarına ve turnuvalara katılırken, ünlü internet yayıncılarıyla da bir araya gelerek keyifli vakit geçiriyor.

Yerli cosplay yetenekleri ise cosplay yarışmasında boy gösterirken ziyaretçilere de renkli görüntüler sunuyor. Gaming İstanbul’da ayrıca retro oyun alanı, çocuk oyunları alanı, oyun firmalarının stantları, yeni oyun lansmanları ve daha birçok etkinlik yer alıyor.

Wild Rift ve Teamfight Tactics ve MOBA Steel Swarm: Apocalypse GİST’te

Dünyanın önde gelen oyun geliştiricilerinden Riot Games, mobil MOBA dünyasını sarsan Wild Rift ve Teamfight Tactics için özel bir alan oluşturarak Gaming İstanbul’da oyunsevelerin deneyimine sundu. Diğer yandan Clay Token Games’in geliştirdiği yıkılabilir bir şehirde makine sürülerinin savaştığı yeni nesil MOBA Steel Swarm: Apocalypse ilk kez fiziksel bir etkinlikte ziyaretçiler ile buluştu.

Oyun geliştiriciler Indieway’de

Gaming İstanbul’un oyun geliştiricilere yönelik resmi etkinliği olan Indieway oyun profesyonellerini Gaming İstanbul’da bir araya getirmeye devam ediyor. Gaming İstanbul kapsamında 15 Eylül’e kadar devam edecek Indieway’de alanında uzman birçok isim yer alıyor.

Focus Interactive Game Scout Frank Meijer, Apprien CEO Arto Käyhkö, Frogames Co-Founder Juan Gabriel, Ubisoft Redlynx Senior Game Designer Isaque Sanches, Google Digital Growth Consultant Qais Haddad, Joygame Chairman Barış Özistek, Clay Token Software Engineer Mehmet Altuner ve Mehmet Kardaş, Hero Concept Co-Founder & Creative Director Serkan Özay, Stillfront Group Senior User Acquisition Manager Şebnem Alpaylı ve Upgrade Entertainment - Founder & Lead Game Designer Meriç Eryürek gibi yerli ve yabancı birçok oyun profesyoneli Gaming İstanbul’da deneyimlerini aktarıyor.

Fransız ve Türk Oyun Sektörleri Gaming İstanbul’da Buluşuyor

Gaming İstanbul’da ayrıca Fransız Konsolosluğu ile ortak yürütülen Türk ve Fransız geliştiricileri buluşturan bir networking gecesi de düzenlenecek. İki ülkenin oyun sektöründeki ortaklıkları için önemli bir gelişme olan bu etkinliğe 10 Fransız stüdyosu, 3 Fransız konuşmacı katılıyor.

3 gün boyunca birçok marka ve birçok sürpriz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsoru olduğu Gaming İstanbul’da Medya A.Ş, OGEM, Riot Games, TCL, Monster Bilgisayar, Clay Token, Turkpin, Codeo, Unity, Upgrade Entertainment, Nescafe, Intel, Lenovo, Teknosa ve Exvega gibi birçok önemli marka, oyun ve kuruluş bulunuyor. Üç gün süreyle ziyaretçiler çeşitli etkinliklerde TCL, MSI, Bynogame, Exvega ve birçok markanın hediyelerini kazanma şansı buluyor.

Yeni oyunların tanıtıldığı, birbirinden eğlenceli cihazların oyun severlerin beğenisine sunulduğu ve aynı zamanda ödüllü turnuvaların yapıldığı Gaming İstanbul ve oyun geliştirici profesyonellere yönelik etkinliği Indieway ile ilgili tüm bilgilere ve etkinliğin biletlerine www.gamingistanbul.com ve www.biletino.com adreslerinden ulaşılabiliyor.

Yenikapı'da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek Gaming İstanbul, 15 Eylül’ e kadar sürecek. Saat 10.00'da başlayıp 20.00'da bitecek etkinlik son gün 15 Eylül, pazar günü 18.00'a kadar oyunseverlerin ziyaretine açık olacak.

ABONE OL