Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Otomotiv Cumartesi 28 Aralık 2019 14:06

HEDEF YERLİ OTOMOBİL

Endüstriyel kilit pazarının önemli isimlerinden Mesan, yurt içi ve yurt dışı büyüme stratejilerinde farklı bir segmenti deneyecek. Mesan Genel Müdürü Mustafa Mertöz, 90 ülkeye yüzde 70 ağırlıkta ihracat çalıştıklarını ve yılı yüzde 25 büyüme ile kapatacaklarını, 2020 yılı için ise Türkiye'nin yerli otomobiline yönelik projelere odaklanacaklarını söyledi. Mertöz, "Mesan Kilit olarak artık faaliyet gösterdiğimiz kollara ilave yeni kollar açıyoruz. Yerli otomobil sürecinde takipteyiz. Mertöz, yerli otomobilde kilidin de yerli olması için gerekli başvuruyu yapıp tekliflerimizi ileteceğiz" dedi.

Hedef yerli otomobil
Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz: "Uzun yıllardır kara yolu ve otomotiv endüstrisinin ön

Sedat YILMAZ

Türkiye’de lider, Avrupa’da ise ilk üçte yer alan endüstriyel kilit pazarının önemli isimlerinden Mesan, yerli otomobil sürecine dahil olmak istediklerini, yerli otomobilde kilidin yerli olması için gerekli başvuruyu yapıp teklif sunacaklarını söyledi.

Bir grup gazeteci ile İstanbul’da bir araya gelen Mesan Genel Müdürü Mustafa Mertöz, yerli otomobilde Türkiye’nin sağladığı başarıyı ve iradeyi takdirle karşıladıklarını dile getirdi. Mertöz, yapılamaz denilen yerli otomobilin beklentilerin üzerinde gerçekleştirildiğini, hem Türkiye’nin hem de dünyanın merakla beklediği yerli otomobilin otomobil sektörüne farklı bir ivme katacağını belirtti.

Binek otomobile giriyor

Mesan’ın 90 ülkeye ihracat yaptığını ve yüzde 70 ihracat ile çalıştıklarını anlatan Genel Müdür Mustafa Mertöz, yerli otomobilin kendileri için önemli bir açılım sağlayabileceğini kaydetti. Yılı yüzde 25 büyüme ile kapatacaklarını ve gelecek yıl farklı pazarlara ulaşarak daha yüksek oranlı büyümelere imza atmak istediklerini belirten Mustafa Mertöz, söz konusu süreçte yerli otomobilde yer alıp teklif vermeyi planladıklarını anlattı.

Mertöz, “Burada yaşanabilecek olası düşüşü telafi etmek için yeni pazar arayışlarına hız vereceğiz, ayrıca var olduğumuz pazarlardaki mevcudiyetimizi güçlendireceğiz. Bunun yanında otomobil başta olmak üzere portföyümüze yeni ürünler ekleyerek büyüme performansını sürdürmeyi hedefliyoruz. Mesan Kilit olarak artık faaliyet gösterdiğimiz kollara ilave yeni kollar açıyoruz” dedi.

Ar-Ge gücünü yükseltecek

Halen torpido kilitlerinden kapılara, bagajlardaki yedek lastiklerden arka bölümdeki kilit mekanizmalarına kadar otomobillerin mekanik ve elektronik kilitleme sistemlerini üretebildiklerine işaret eden Mertöz, “Bu bizim için komple yeni bir alan ve en büyük gelişme alanımız. Yüzde 3,5-4 oranındaki Ar-Ge yapımızı daha da artırarak kilit sektöründeki tecrübelerimizi bu alanda kullanacağız. Otomobile yönelik kilit yatırımlarımızı 2020 yılı bütçesi içine koyduk. Yerli otomobilde özellikle yer almak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR