OSTİM YENİLENEBİLİR ENERJİYLE GÜÇLENİYOR
OSTİM Organize Sanayi Bölgesi, yeşil dönüşüm ve karbon sıfır hedefleri kapsamında 2 MW kapasiteli yeni GES projesinde imzaları attı. Dünya Bankası destekli proje, sanayi üretimine yenilenebilir enerji sağlayacak. Santrallerin 2026 yılında devreye alınması planlanıyor

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde yeşil dönüşüm ve karbon sıfır hedeflerine katkı sağlayacak önemli bir adım daha atıldı. OSTİM OSB’de açık otopark alanlarına yapılacak 2 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinin imzaları OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Bölge Müdürü Adem Arıcı ve Göze Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Arda Gökçe tarafından atıldı. Projenin Dünya Bankası tarafından desteklenen dört projeden biri olduğu belirtiliyor.
KURULU GÜÇ 5 MW’A YÜKSELİYOR
Yeni GES projesi tamamlandığında OSTİM OSB’nin yenilenebilir enerjideki kurulu gücü 5 MW’a ulaşacak. Aydın, projenin sanayi üretimine enerji sağlayarak ülke ekonomisine katkı sunacağını vurguladı. Sözleşme kapsamında santrallerin 2026 yılı içerisinde devreye alınması hedefleniyor.
OSTİM OSB, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla yeşil sanayi ve sürdürülebilir üretim hedeflerini güçlendiriyor. Başkan Aydın, “Felsefemiz, dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek ve sanayimizi çevre dostu bir şekilde geliştirmek” dedi. Santrallerden elde edilecek elektrik, bölgede faaliyet gösteren işletmelerin üretim süreçlerinde kullanılacak ve karbon ayak izinin azaltılmasına katkı sağlayacak.
Proje, OSTİM’in sürdürülebilir enerji yatırımlarındaki kararlılığını ve Türkiye’de sanayinin yeşil dönüşümüne öncülük etme misyonunu bir kez daha ortaya koyuyor. OSTİM OSB, GES yatırımlarıyla hem maliyet avantajı sağlarken hem de enerji verimliliği ve çevre duyarlılığı hedeflerini desteklemeye devam ediyor.