Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.02
%0.04 0.01
Sterlin £
42.91
%0.15 0.06
Çeyrek Altın
4231.17
%0.74 30.69
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 17:01

OSMANGAZİ'DEKİ ÜCRETSİZ TUVALETLER İKİNCİ KEZ YARGIYA TAKILDI

Osmangazi Belediyesi'nin Şehreküstü Cami tuvaletlerini ücretsiz yapma kararı, ikinci kez yargıya takıldı.

Osmangazi'deki ücretsiz tuvaletler ikinci kez yargıya takıldı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, göreve başlamasının hemen ardından ücretinin 10 lira olması sebebiyle tepki çeken Şehreküstü Camisi tuvaletlerini ücretsiz yaptı. 

Vatandaşlar, tuvaletlerin ücretsiz olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Aydın’a teşekkürlerini sunarken,karar Bursa 3 İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararına takıldı.

Osmangazi Belediyesi, Bursa 3 İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. Osmangazi Belediyesi’nin itirazını haklı bulan mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.

Mahkeme kararının ardından tuvaletler ücretsiz olarak yeniden halkın kullanımına açılırken, karar ikinci kez yargıya takıldı. Tuvalet mevcut işletmecisinin bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucunda Bölge İdare Mahkemesi 1 İdari Dava Dairesi, bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Şehreküstü Cami tuvaletlerinin ücretsiz olması adına verdikleri mücadelede geri adım atmayacaklarını ifade eden Başkan Aydın, “İnsani bir ihtiyaç üzerinden para alınmasını doğru bulmuyoruz. Bu durumu ortadan kaldırmak isterken ne yazık ki aldığımız karar bir kez daha yargıya takıldı. Yapılan itiraz üzerine üst mahkeme tarafından, tuvaletin mevcut işletmecisinin, dernek yönetiminden olduğu gerekçe gösterildi ve kararımız haksız buldu. Mahkeme kararına saygı duyuyoruz.'' dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR