Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Perşembe 28 Aralık 2023 11:28

ORKA HOLDİNG 2024'TE 4 KITADA MAĞAZA AÇACAK

Orka Holding, 2024'te lojistik alanda yatırımlar yaparak büyümeyi sürdürmeyi hedeflerken Amerika, Asya, Afrika ve Avrupa kıtalarında çeşitli ülkelerde mağaza açmayı planlıyor.

Orka Holding 2024'te 4 kıtada mağaza açacak

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, AA muhabirine, 2023 yılını değerlendirdi, 2024 yılına ilişkin beklentilerini anlattı.

Orka Holding'in bu yıl odak noktaları olan "sürdürülebilirlik ve dijitalleşme" konusunda önemli adımlarla büyümeye devam ettiğini söyleyen Orakçıoğlu, dünya çapındaki müşterilerine benzersiz alışveriş deneyimi sunmayı sürdürdüklerini ifade etti.

Orakçıoğlu, ciro ve ihracatta hedeflerinin üzerinde büyüdüklerini, ocak-kasım döneminde dolar bazında yıllık yüzde 45 büyümeyi başardıklarını belirterek, yıl sonu itibarıyla 50 milyon dolarlık ihracat hedefini geçeceklerini dile getirdi.

Bu yıl en büyük pazarları olan AB'de büyümeyi sürdürdüklerini, Damat Tween ve D'S damat markaları ile İtalya'da 12, İspanya'da 7 ve Romanya'da 10 satış noktalarının bulunduğunu söyleyen Orakçıoğlu, şöyle devam etti:

"İtalya'da geçen seneye göre cirosal bazda yüzde 20 ilerideyiz. Yıl bitene kadar Roma ve Milano'da birer yeni mağaza açacağız. İtalya genelinde 4 distribütörle yaptığımız anlaşmayla beraber satışlarımızı ve marka bilinirliğimizi artırmayı hedefliyoruz. İspanya'da geçen seneye göre cirosal bazda yüzde 19 ilerleme kaydettik. Atletico Madrid sponsorluk anlaşmamızla beraber satışlarımızın daha da artacağını öngörüyoruz. Romanya'da son çeyrekte açtığımız 2 yeni mağazayla birlikte 2022'ye göre ciromuzu yüzde 9 artırdık. Takım elbise denildiğinde Romanya'da akla gelen ilk marka D'S damat."

- "e-ticaret cirosunda yüzde 38 artış yakaladık"

Süleyman Orakçıoğlu, e-ticarette 10 ayda yaptıkları yatırımlarla geçen seneye göre e-ticaret cirosunda yüzde 38 artış yakaladıklarını belirterek, bu yıl ayrıca dijital perakendede omnichannel gibi müşterilere kendilerini ayrıcalıklı hissettiren, alışverişlerinde zaman tasarrufu ve kolaylık sağlayan çok önemli sistem ve hizmetleri arka arkaya hayata geçirdiklerini anlattı.

Gelinen noktada çevrim içi satışlarının toplam cirodaki payını hızla yükseltmeye devam ettiklerini dile getiren Orakçıoğlu, şu bilgileri verdi:

"Müşterilerimize, arzu ettikleri her yerden 7 gün 24 saat mobil uygulamalarımız üzerinden güvenli dijital alışveriş deneyimi sunmamız sayesinde dünya çapında markalarımıza duyulan güven ve sadakati daha da artırmayı başardık. Damat Tween ve D'S damat mobil uygulamalarımızla bir günde yaklaşık 40 mağazanın cirosu kadar online satış yapabiliyoruz. Online satışlarımız toplam cironun ise yüzde 20'sine ulaştı."

- Orka, 2024'te yurt dışında yeni mağaza açılışlarına odaklanacak

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "değer yaratma" vizyonları kapsamında gelecek dönemde de farklı coğrafyalarda yeni mağazalar açmayı ve lojistik alanda yatırımlar yaparak büyümeyi sürdürmeyi, yurt içi ve yurt dışı operasyonlarını güçlendirmeyi planladıklarını söyledi.

"Bu doğrultuda 2024 yılında Amerika kıtasında güçlü bir varlık oluşturmak amacıyla ABD'nin Atlanta ve Miami şehirlerinde yeni mağaza açılışları planlıyoruz." diyen Orakçıoğlu, şunları kaydetti:

"Avrupa kıtasındaki e-ticaretten mağazacılığa tüm satış operasyonlarımızı çok daha güçlü ve verimli bir şekilde yönetmek üzere bir lojistik merkezi açılışı hazırlığındayız. İtalya'nın Bologna şehrinde 12 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilmiş 1000 metrekarelik bir villaya Avrupa genelinde kapsamlı omnichannel operasyonu yönetecek şekilde taşınıyoruz. İngiltere'nin başkenti Londra'da açılacak mağazamız, şehrin kozmopolit yapısı sayesinde geniş bir müşteri profiline ulaşmayı hedefliyor."

Orakçıoğlu, Cezayir'in Oran kentindeki yeni mağazalarının da bölgedeki dinamik tüketici taleplerini karşılama stratejilerinin bir parçası olacağını belirterek, "Mısır'ın başkenti Kahire, dünya turizminin önemli merkezlerinden biri olarak yeni mağazamızın açılışına ev sahipliği yapacak. Suudi Arabistan'ın finans ve ticaret merkezi olan Riyad'da açılacak mağazamız, bölgede daha etkin bir rol oynamamıza olanak sağlayacak. Ayrıca Dubai, Rusya ve Romanya'da yeni mağaza açılışlarımız olacak." dedi.


ABONE OL