SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 27 Kasım 2022 02:48

OPPO'NUN YENİ FİND X SERİSİ'NDE BİR İLK

OPPO, Snapdragon Summit 2022'de mobil cihazlarda ışın izlemeye dayalı grafik oluşturma teknolojileri konusunda Qualcomm Technologies ile gerçekleştirdiği iş birliğini duyurdu.

OPPO'nun Yeni Find X Serisi'nde bir ilk

Gösterilen büyük çabalar sonucunda kullanıcılar, amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platformu piyasaya sürüldüğünde, tam olarak optimize edilmiş donanım tabanlı ışın izleme özelliğini deneyimleyebilecek. Snapdragon Summit'te OPPO, ilk kez bir akıllı telefonda Google Vertex AI Neural Architecture Search (Google NAS) özelliğinin sunulması gibi, Qualcomm Technologies ve Google ile iş birliği sonucunda atılan diğer adımları da katılımcılarla paylaştı. Yeni çözüm, mobil cihazların yapay zeka işlemedeki enerji verimliliğini artırıp gecikmeleri kısaltacak. 

Qualcomm Technologies'in uzun vadeli ortağı OPPO, bir sonraki Find X serisi amiral gemisi cihazlarında en yeni Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platformuna yer vereceğini duyurdu. Platform, dünya çapındaki mobil kullanıcıların video, oyun ve bağlantı deneyimlerinde çığır açacak.

En iyi mobil oyunlar, Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platform tarafından desteklenen bir cihazda çoklu ışın izleme özelliği devredeyken, en yüksek görsel kaliteyi sunmak için yumuşak gölgeler ve yansımalar gibi efektleri saniyede 60 kare sabit hızda sunabiliyor. Önceki nesil yazılımla karşılaştırıldığında, ışın izleme teknolojisinde grafik oluşturma verimliliği 5 kat artarken CPU'daki iş yükü yüzde 90 azaldı.