Dolar $
32.88
%0.11 0.03
Euro €
35.34
%0.04 0.01
Sterlin £
41.71
%0.34 0.14
Çeyrek Altın
4002.64
%0.01 0.4
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Cumartesi 22 Haziran 2024 08:41

OPEL, OTOMOTİV ÜRETİMİNİN 125. YILINI RÜSSELSHEİM'DA KUTLADI!

Bu yıl otomobil üretimindeki 125 yılını kutlayan Opel, Rüsselsheim'da yer alan genel merkezinde "1899'dan bu yana daima ileriye" sloganı ile büyük bir tören düzenledi. Adam Opel Haus'ta gerçekleştirilen törende, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Hessen Eyaleti Başbakanı Boris Rhein'ın yanı sıra Stellantis Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann ve Stellantis CEO'su Carlos Tavares onur konukları arasında yer aldı. Konuklar, Opel CEO'su Florian Huettl ile üretim tesisiyle birlikte birçok farklı alanı ziyaret ettiler.

Opel, Otomotiv Üretiminin 125. Yılını Rüsselsheim'da Kutladı!
Opel, Almanya’nın Rüsselsheim şehrinde yer alan genel merkezinde otomotiv üretiminin 125 yıl dönümünü kutladı. Kutlamalar kapsamında ise, “1899'dan bu yana daima ileriye” sloganı öne çıktı. Adam Opel Haus'ta gerçekleştirilen törenin onur konukları arasında Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ve Hessen Eyaleti Başbakanı Boris Rhein'ın yanı sıra Stellantis Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, Stellantis CEO’su Carlos Tavares ile Stellantis İnsan Kaynakları Dönüşüm Direktörü ve Opel Denetim Kurulu Başkanı Xavier Chéreau yer aldı.

Konuklar, Opel CEO'su Florian Huettl ile birlikte, markanın en çok satan modeli olan Opel Astra'nın ve kardeş marka DS Automobiles'in DS4 modelinin üretildiği üretim tesisiyle beraber birçok farklı alanı ziyaret ettiler.

Her modelinde elektrikli versiyon sunan tek Alman markası olacak

Opel’in otomobil üretimindeki 125 yıllık deneyimiyle elektrifikasyon yönünde gururla ilerlediğini ifade eden Opel CEO'su Florian Huettl, “Bugün, Opel ve şehrimiz Rüsselsheim için büyük bir gün. Almanya Şansölyesi, Hessen Başbakanı ve diğer tüm konukların ziyaretleri beni çok onurlandırdı. Gün içerisinde Opel'in sağlam iş modelini ve cesur elektrifikasyon stratejisini paylaşma fırsatımız oldu. 2024 yılında portföyünde yer alan her modelin elektrikli versiyonunu sunan ilk Alman markası olacağız. Otomobil üretimindeki 125 yıllık deneyimimizle, biz ve çalışanlarımız elektrifikasyon yolunda inançla ve gururla ilerliyoruz. Ayrıca Rüsselsheim'da inşa edilecek yeni karbon nötr grEEn-campus ile çalışanlarımızın refahına da yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Opel’in elektrikli ulaşım yolunda ilerleyen büyük bir otomobil şirketi olduğunu söyleyen Alman Şansölyesi Olaf Scholz ise, “Opel’in 125 yıldır Rüsselsheim'da otomobil üretiliyor olması önemli ve etkileyici bir geçmişi işaret ediyor. Otomobiller toplumumuzda önemli bir rol oynamaya başladığından beri, onları daha da iyi hale getirmek için burada her gün özenle çalışılıyor. Nesiller boyu çalışanlar Opel'i bugün olduğu büyük marka haline getirdi. Bir kez daha geleceğe doğru korkusuzca ve güvenle ilerliyorsunuz. Bu da örnek teşkil edecek nitelikte” değerlendirmesinde bulundu. Hessen Başbakanı Boris Rhein da, “Otomotiv endüstrisinin başarısı, Almanya ve Hessen için stratejik bir öneme sahip. Bu nedenle sektörü üretim dönüşümü konusunda destekliyoruz. Bizim için otonom sürüş, hibrit teknolojisi, hafif yapı, sürüş ve akü teknolojisi desteklenmesi önem arz eden kilit teknolojilerdir. Gelişmeye kuşkuyla yaklaşmak yerine teknolojiye açık olmak bizleri ileriye taşıyacaktır. Opel'i 125 yıldır sürdürdüğü otomotiv üretimi, yenilikçi yaklaşımı ve sunduğu sürüş keyfi için içtenlikle kutluyorum” dedi.

Geleceğin projesi: grEEn-campus

Tur sırasında Stellantis İnsan Kaynakları Dönüşüm Direktörü ve Opel Denetim Kurulu Başkanı Xavier Chéreau da grEEn-campus projesinin detaylarından bahsetti. İlerleyen yıllarda açılacak Stellantis Almanya genel merkezi ve Rüsselsheim Mainzer Straße'deki yeni küresel Opel merkezi ile ilgili planları sundu. Modern ve verimli yönleriyle öne çıkan bu yeni merkezin, Rüsselsheim'ın karbon ayak izini azaltılmasına önemli katkılar sağlayacak. Binanın tüm elektrik ihtiyacı çatıda yer alan sistemle güneşten elde edilecek olan enerjiyle karşılanacak. Yaklaşık 7 bin panel, elektriğin fosil yakıtlar kullanılmadan tedarik edilmesine ve ofis kompleksinin tamamının iklim nötr bir şekilde işletilmesine olanak sağlayacak. Merkezdeki yağmur suyunu kullanmaya yönelik sistemler sayesinde su tüketimi azaltılacak, verimli ısı pompası teknolojisi bina içinde sürdürülebilir iklimlendirme sağlayacak ve bina bileşenlerinin yeşillendirilmesi ile biyolojik çeşitlilik artırılacak. Bu yeni kompleksin sürekli olarak geliştirilebilmesi için ise tüm tüketim modern bir yazılım kullanılarak kaydedilecek. Yönetim, tasarım, Ar-Ge ve satış departmanlarında çalışanlar için çağdaş ve motivasyon verici bir çalışma ortamı oluşturulacak. Bu yeni kompleks, gün ışığından bolca yararlanan aydınlık ofis alanları ve yüksek kaliteli malzemelerle ön plana çıkacak. Çok sayıda yeşil alana sahip olan parkta, molalar ve sohbet etmek için alanlar sunulacak. Şirketin elektrifikasyon stratejisi ile uyumlu olarak, grEEn-campus çevresinde oluşturulacak olan kapsamlı şarj altyapısı, elektrikli araçların mesai saatleri içinde şarj edilebilmesine olanak sağlayacak.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR