Dolar $
32.43
%-0.13 -0.04
Euro €
34.89
%0.33 0.11
Sterlin £
40.87
%0.5 0.2
Çeyrek Altın
3947.83
%-0.94 -37.12
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Altın Salı 16 Nisan 2024 13:00

ONS ALTIN YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üstünde gelmesiyle ile birlikte yurt içi piyasaların bayram tatilinde olduğu süreçte merakla beklenen enflasyon verisi de açıklandı.

Ons altın yükselmeye devam ediyor

ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üstünde gelmesiyle ile birlikte yurt içi piyasaların bayram tatilinde olduğu süreçte merakla beklenen enflasyon verisi de açıklandı. ABD’de enflasyon, yıllık bazda enflasyon %3,2’den %3,5 seviyesine yükseldi. İstihdamdaki güçlü seyir ve iç talep beklentileri ile Fed’in faiz indirim döngüsünün ay bazında ötelenmesi belirsizlik ortamını artırırken, perakende satış verilerinin de dün güçlü gelmesi faiz indirimlerinden uzaklaşılma beklentisini güçlendirdi. Konuya yönelik UBS tarafından da ’Fed’in faiz artırımı yapabileceği’ ön görüsü paylaşıldı.

Jeopolitik gerginlikler güvenli limanlara olan geçişleri artırıyor. İran ile İsrail arasında gerçekleşen sıcak çatılma piyasa gündemine de bomba gibi düştü. İran’ın İsrail’e saldırısı sonrasında İsrail kanadından olası misilleme beklentileri tedirginliği artırırken risk iştahını da düşürüyor. Perakende satış verilerinin etkisi ve ülkeler arası sıcak çatışmalar ons altın fiyatını yükseltiyor.

Son günlerde ons tarafı güçlenirken, Dolar / TL tarafında yatay seyir sürse de gram altındaki yukarı yönlü seyir de sürüyor.

Kaynak İnfo Yatırım

ABONE OL