Dolar $
33.06
%0.32 0.1
Euro €
35.78
%-0.08 -0.02
Sterlin £
42.56
%0.32 0.13
Çeyrek Altın
4126.71
%-0.44 -17.94
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cuma 30 Eylül 2022 02:45

OĞUZ HOLDİNG 2023 HEDEFİ "4 MİLYAR TL CİRO"

Türkiye ürettiği 18 milyon ton değişik türdeki meyve ile dünya üretiminde 6. sırada yer alarak dünya meyve üretiminin yaklaşık yüzde 2,8'ini karşılıyor. Türkiye meyve suyu sanayisi, ülkemizin tarıma elverişli coğrafi konumu, ihracat gücünü arttıran özel konumu, sahip olduğu iklimsel olanaklar, genç nüfusu, her geçen gün gelişen ve genişleyen dinamik iç pazarı açısından birçok avantaja sahip. Bu kapsamda Türkiye'nin en büyük içecek üretim kapasitesine sahip yüzde yüz yerli ve milli değeri Oğuz Holding, pazar payını ikiye katlayarak 2023 hedefini 4 milyar TL ciro olarak açıkladı…

Oğuz Holding 2023 hedefi

103 ülkeye ihracat yapan marka ağırlıklı olarak Ortadoğu pazarına ürün gönderiyor. Asya, Balkanlar, Afrika, Avrupa ve Amerika’da dahil globalde her lokasyona ihracatı bulunuyor. 

MEYVE FİYATLARI BELİRLEYİCİ OLUYOR

Oğuz Holding CEO’su Enes ÖRER: “Meyve suyu fiyatlarında pek çok faktör önemli. Ancak, bunlar içerisinde en belirleyicisi de meyve fiyatları oluyor. Konsantre ürünlere yansıyan zamlar meyve suyundaki fiyatları doğrudan etkiliyor. Şu an elmanın fiyatında bir artış söz konusu. Bu yüzden elma suyunun fiyatı diğer meyve sularına göre farklılık gösterecek. Yakın zamanda da meyve suyu fiyatlarında yüzde 10-20 oranında bir zam bekliyoruz. Bunun yanı sıra, enerji maaliyetleri, ambalaj fiyatları gibi pek çok faktörde meyve suyu fiyatlarında belirleyici bir rol oynuyor. Marka olarak, meyve üretim alanlarımız mevcut. Kendi üretimimiz dahil, dışarıdan ve yurt dışından aldığımız meyveler ile yılda 100 bin ton meyve işliyoruz” dedi.

“2020 yılında Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde 100 dönüm arazi içerisinde 20 bin metrekarelik kapalı alanı ile süt ve meyve suyu işleme tesisi olarak faaliyetini sürdüren tesisimiz yine aynı bölgede konumlu Oğuz Holding bünyesinde 2.000 büyük baş hayvandan edilen çiftlik sütü ile UHT süt üretimi yapmaktadır. Tesislerimizde UHT teknolojisi ile üretilen çiftlik sütü 1L ve 200mL Tetrapak ambalajlarda Oğuz Çiftliği markası ile tüketiciye sunulmaktadır. Bunun yanı sıra Adana ve Sakarya tesislerimizde olduğu gibi Konya Ereğli lokasyonumuzda da meyve suyu, meyve nektarı, meyveli içecek ve aromalı içecek üretimleri yapılmakta olup ürünü tüketiciyle buluşturmada lojistik avantajı sağlanmaktadır. Konya Ereğli lokasyonumuza 2022 yılı sonu itibariyle kurulumu tamamlanacak olan ileri teknolojik teneke kutu hattında üretilecek soğuk kahve ürün yelpazemize dahil edilecektir.  Bununla birlikte, Adana, Konya ve Sakarya’da tam kapasite ile her çeşit ürünleri üretecek kapasiteye gelmiş olacağız. Ayrıca, yurt dışında kendi markası olup da üretim yapamayan markalar var. Özellikle, Avrupa’dan fason olarak üretim için bir talep var, onların anlaşmaları için görüşmelerimiz devam ediyor”.

“SAATTE 100 TON ÜRETİM” KAPASİTEMİZ VAR

ÖRER: “Şu an hali hazırda 5 fabrikamız bulunuyor. Soğuk ve alkolsüz tüm içecek ürünlerini tüm gramaj ve ambalajlarda üretme becerisine, know-how bilgisine tecrübesine ve son teknoloji hatlarla donanmış tesislere sahibiz. En önemli prensibimiz gıdanın bütün sürecini yönetebileceğimiz işlere girmek. Dış kaynak kullanmıyoruz. Meyve suyu için meyve bahçelerimiz var, Adana ve Sakarya’daki fabrikalarımızda meyve suyu, enerji içeceği, limonata üretme kapasitemiz mevcut. Yine Adana’da püre fabrikamız, Konya’da soğuk kahve için kurduğumuz çiftliğimiz ile süt üretimimiz de kendi bünyemizde. Lojistiği de kendi araç filolarımızla sağlıyoruz. Bu sayede hem rekabet avantajı elde ediyoruz hem de kendi ürünlerimizin kalitesini yine kendimiz belirleyebiliyoruz. Saatte 100 ton içecek üretme kapasitesine sahibiz “açıklamasında bulundu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR