Dolar $
33.07
%0.22 0.07
Euro €
36
%-0.02 -0
Sterlin £
42.85
%0.01 0
Çeyrek Altın
4290.17
%2.14 88.97
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Eğitim Pazartesi 15 Temmuz 2024 12:21

ÖĞRENMEK HİÇ BU KADAR EĞLENCELİ VE KOLAY OLMAMIŞTI

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği - IDEA Universal'in Adana - Karataş ilçesine bağlı Bahçe Köyü'nde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik hayata geçirdiği Akıllı Öğrenme Laboratuvarı projesinde 1 yıl geride kaldı. Projede Akıllı Öğrenme Laboratuvarı sayısını artırarak eğitimde fırsat eşitliğinin önünü açmak hedefleniyor.

Öğrenmek hiç bu kadar eğlenceli ve kolay olmamıştı

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği - IDEA Universal’in hayata geçirdiği teknoloji temelli öğrenme laboratuvarı projesi, 4 - 12 yaş arasındaki çocuklara kendi hızlarında akıllı ve eğlenceli bir şekilde öğrenme imkanı sağlıyor. Bir yıldır 300 çocuğun yararlandığı projede eğitime erişemeyen çocukların eğitim açıklarını kapatabilmek amaçlanmıştı. Akıllı öğrenme laboratuvarında tabletlere, çocukların motor becerilerini geliştirmeyi amaçlayan fiziksel oyunlar yerleştiriliyor. Temel mantık, matematiksel beceri, okuma-yazma ve yaratıcılık gibi birçok alana destek veren 500’ün üzerinde akıllı uygulama tabletlere yükleniyor. Çocuklar, yapay zeka destekli, çağın ötesinde bir modelle verimli ve hızlı bir şekilde öğrenebiliyorlar. 

 

 

“Hedefimiz akıllı öğrenme laboratuvarı projemizi yaygınlaştırmak”

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği - IDEA Universal Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Dağlı, Akıllı Öğrenme Laboratuvarı projesinin yaygınlaşmasının çok önemli olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Yıl boyunca yaklaşık 300 çocuğa hizmet veren laboratuvarımızda; iki kolaylaştırıcı öğretmenimiz; okul eğitimi bittikten sonra, hafta içi her gün öğleden sonra, iki saat laboratuvarımızda görev alıyorlar. Adana'da ikamet eden ve bölgedeki projelerimizin koordinatörlüğünü yapan arkadaşımız belirli aralıklarla laboratuvarımızı ziyaret edip raporlama yapıyor. Yaz dönemi boyunca da laboratuvarımız aktif olarak kullanılmaya devam ediyor. Bölgede yaşayan çocukların ve mevsimlik tarım işçisi ailelerin Türkçe dil bilgileri olmadığı için öğrenme sınıfımız sayesinde hızlıca Türkçe öğrenmeye başladılar. Sözel ağırlıklı bu laboratuvarımızın dışında çocukların mantık, matematik kabiliyetlerinin de gelişmesi için sınıf sayımızı artırmayı ve sayısal ağırlıklı istasyonları da kurmayı istiyoruz.”

 

Projenin mobil versiyonu da mevcut

Akıllı öğrenme laboratuvarı, yılın her günü çocukların kullanımına açık olmak üzere kurgulandı ve tasarlandı. Projeyle, bölgede tüm tarım işçisi ailelerin çocuklarına, mülteci ve deprem bölgesindeki çocuklara ulaşmak hedeflendi. 

Projenin mobil versiyonu, yani karavanla hareket eden akıllı öğrenme laboratuvarı da faaliyetlerine başladı. Bu gezici akıllı öğrenme laboratuvarı, deprem bölgesinde çizilen bir rotada konteyner kentleri ziyaret ederek öğrenme etkinlikleri düzenliyor.

 

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği - IDEA Universal, gezici akıllı öğrenme laboratuvarı ile süreç içinde Adıyaman’dan Kahramanmaraş’a, Gaziantep’ten, Malatya’ya depremden etkilenen tüm kentlere ve köylere ulaşmayı hedefliyor. 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR