SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 16 Mart 2023 02:21

ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE SINAVINA ÇADIRDA HAZIRLANIYOR

Onikişubat Belediyesi'nin Şehit İlhan Güleç Bilgi ve Kültür Evi ile Sosyal Etkinlik Merkezi'nde düzenlediği Üniversite Hazırlık Kursları, deprem felaketinin ardından eğitim-öğretime çadırda devam ediyor. Öğrenciler, Çukurova Lisesi Bahçesi'nde kurulan eğitim çadırında üniversite sınavına hazırlanıyor.

Öğrenciler üniversite sınavına çadırda hazırlanıyor

Tüm Türkiye’ye model olan ve Kahramanmaraş’ın eğitimine değer katan projelerini yeni eğitim-öğretim döneminde de sürdüren Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, yüzde 83’lük başarı oranıyla dikkatleri üzerine çeken Üniversite Hazırlık Kursları’nı, deprem felaketine rağmen düzenlemeye devam ediyor.‘Eğitimde fırsat eşitliği’ hedefiyle özellikle dezavantajlı öğrencilerin başarılı olması için hayata geçirilen Üniversite Hazırlık Kursları, Çukurova Lisesi Bahçesi’nde oluşturulan eğitim çadırında uzman öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Sınıf ortamı oluşturulan eğitim çadırında öğrenciler pür dikkat öğretmenlerini dinlerken, zorlu koşullara rağmen hayallerine ulaşmayı hedefliyor. Kurslar, haftanın 6 günü eşit ağırlık, sayısal ve sözel derslerden 40’ar dakikalık 6 ders saati boyunca devam ederken, gün sonunda ise soru-cevap çözümü ve etüt yapılıyor. Deprem öncesinde Üniversite Hazırlık Kursları’nda 700’den fazla öğrenci eğitim görmekteydi.

“Bu zorlu süreçte gençlerimizin geleceği çok daha önemli”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yapmış olduğu açıklamsında; “Bu zorlu süreçte gençlerimizin geleceği çok daha önemli. Şehit İlhan Güleç BKE. ile Sosyal Etkinlik Merkezi'mizdeki Üniversite Hazırlık Kursları'mız, eğitime kaldığı yerden devam ediyor. Gençlerimizin geleceklerini şekillendirmelerinde büyük bir görev üstlenen Üniversite Hazırlık Kursları'mız için Çukurova Lisesi Bahçesi'nde eğitim çadırı oluşturduk. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği eğitim çadırımızda gereken tüm çalışmaları hassasiyetle yapacağız. Gençlerimize inanıyoruz, her türlü zorluğa rağmen başaracaklar.” dedi.


ABONE OL