SON DAKİKA
GÜNCEL Cumartesi 28 Eylül 2024 13:16

OFİSLERDE DÖJNÜŞÜM ELE ALINDI

Furnishing and Design İstanbul Fuarı kapsamında FDI Talks'ta düzenlenen "Dönüşen Çalışma Alanları: Yeni Nesil Bir Ofisin Tasarım Hikayesi" başlıklı oturumda konuşma yapan Tuna Ofis Mobilyaları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tuna Gülsoy, "Geçmişte ergonomi terimi sadece koltuklar için kullanılırken şimdi masa gruplarında da ergonomi, sağlıklı kullanım ve sağlıklı oturumu konuşur olduk" dedi.

Ofislerde döjnüşüm ele alındı

Tuna Ofis Mobilyaları, MOSFED’in katkılarıyla 19-21 Eylül tarihleri arasında Dünya Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Furnishing and Design İstanbul Fuarı’na sponsor oldu. Tuna Ofis Mobilyaları, fuarın ilk günü FDI Talks kapsamında düzenlenen "Dönüşen Çalışma Alanları: Yeni Nesil Bir Ofisin Tasarım Hikayesi" başlıklı oturuma da ev sahipliği yaptı. İç mimar ve tasarımcı Cem Cemal Çobanoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, sektörün fikir önderleriyle birlikte mobilyanın tasarım yolculuğu konuşuldu. Panelde konuşma yapan Tuna Ofis Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tuna Gülsoy, gerçekleştirdikleri birçok kurumsal projenin tasarım yolculuğunu katılımcılarla paylaştı. Tuna Gülsoy aynı zamanda ürünün tasarımından Ar-Ge’sine, pazarlama ve satışına kadar ürünün mekanlarda nasıl yer bulduğuna değindi. 

“Değişen trendler ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte çevik ofis sistemine geçiş oldu”

Tuna Ofis Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tuna Gülsoy, “Kurulduğumuz dönemlerdeki ofisler çok daha basit, sadece formika metal masalar, metal dosya dolaplarıyla dolu kapalı alanlardı. Zaman içinde çok hızlı değişimler yaşandı ve açık ofislere geçiş başladı. Açık ofislerle birlikte çalışanlar arasında iletişim, birçok konuda tasarruf ve verimlilik başladı. Değişen trendler ve teknolojiyle çevik ofis sistemine geçildi. Çevik ofis sistemi, pandemi öncesinde başlayan, ofislerde hiyerarşinin tamamen kalktığı, herkesin istediği yerde rahat rahat çalışabileceği ofislerdi. Pandemi sonrasında ise hibrit çalışma ile birlikte başka bir düzen oluştu. Çevik ofisler ev ofis ortamına dönüşerek fonksiyonların, konforun fazlalaştığı, ofisin her alanının deneyimlenebileceği mekanlara dönüştü. Çalışan mutluluğunun öneminin daha anlaşılır ve önemli hale gelmesiyle ofislerde sosyal alanlar arttı. Yeni nesil ve çevik ofislerim değişiminden mobilya grupları da bundan etkilendi. Geçmişte ergonomi sadece koltuklar için kullanılırken şimdi masa gruplarında da ergonomi, sağlıklı kullanımı, sağlıklı oturumu konuşur olduk. Şu anda masada fonksiyon ve hareketli masalar neredeyse bütün ürün gruplarımızın içine girdi” şeklinde konuştu. 

Ürünleriyle FDI Lounge alanına ziyaretçilerin dinlenebilecekleri ve çalışabilecekleri alan da yaratan Tuna Ofis Mobilyaları, katılımcıların ürünleri ilk elden deneyimlemesine fırsat tanıdı. Tuna Ofis Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tuna Gülsoy’un konuşma yaptığı panelde ayrıca yüksek mimar ve I-AM Kurucu Ortağı Emre Kuzlu ve GOA Design Factory Tasarım Başkanı ve Kurucu Ortağı Ozan Sinan Tığlıoğlu da yer aldı. 

Tuna Ofis Mobilyaları fuarın Design Circle alanında Bushido ve Nar Çalışma Masası, Lounge alanında Lea Bar ve Toplantı Masası, Lea Tabure ve Lea Bank, Simplex 3D Çalışma Koltuğu ve yeni tasarımı Cappadocia Puf’u sergiledi. 

ABONE OL